Bolu Ziraat Odası Başkan Adayı Abdullah Özkan, başkan seçilmesi durumunda hayata geçireceği çalışmaları ve projeleri tanıttı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Ziraat Odası’nın kongresi 3 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek. Kongrede odanın yeni başkanı seçilecek. Başkanlığa aday olan Abdullah Özkan da seçim öncesi muhtarlar ve Ziraat Odası delegeleriyle Hampton By Hilton Otel'de bir araya gelerek vaatlerini sıraladı.

“ÇİFTÇİLİKLE UĞRAŞMAKTAYIM”

Bolu Ziraat Odası Başkan Adayı Abdullah Özkan, kendisini tanıtarak, “Çiftçi bir ailenin evladı olarak doğdum. Hala çiftçilikle uğraşmaktayım. Dedelerimin mesleği olan çiftçiliğe, sadece tarla ekme-biçme ile kalmayıp, ekipmanım ile de Bolu çiftçisine destek vermekteyim” dedi.

“VERİMİ EN YÜKSEK SEVİYELERE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Özkan, Bolu’ya uygun tohumların bulunacağını ve hayvancılık konusunda adımların atılacağını belirterek, “Ekimi yoğunlukta olan ürünlerimiz; mısır, buğday, arpa, ay çiçeği, patates ve yem bitkilerinin Bolu’ya en uygun tohum çeşitlerini araştırıp, sahadaki ekiplerimizle verimi en yüksek seviyelere çıkarmak için çalışacağız. Hayvancılık sektöründe sıkıntılarımız var. Sektörün hızlanması için gerekli çalışmalar, yem ve yem katkı maddeleri ile hayvancının yanında olacağız. Ziraat Bankası ve çiftçi ortaklarımız arasında gerekli anlaşmalar yapılarak, süt ve besi sığırcılığına gerekli hayvan temininde bulunacağız. Bolu çiftçinin hayvancılıkta markalaşması için projelerimizi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ BOLU’MUZA GELECEKTİR”

Süt alım fiyatlarının yükselmesi için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Özkan, “Süt alımında rekabet ortamı yaratılarak, süt fiyatlarını yükselteceğiz. Devlet’imizin yaptığı hibe - ekipman desteği projesinin evrak düzenlemesi ücretsiz bir şekilde yapılacaktır. Ayrıca takibi sürdürülecektir. Her yıl düzenli olarak Toprak Mahsulleri Ofisi Bolu’muza gelecektir. Orman köylüsünün üretim için en büyük sıkıntısı olan domuz alanlarının gidermek ve ürün çeşitliliğini arttırmak için elektrikli çit ve benzeri ürün projemiz hayata geçirilecek” diye konuştu.

“İLAÇLAMA İÇİN DRON ALIM PROJESİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

İlaçlama dronlarının uygulamaya koyulacağını belirten Özkan, “Doğru ilaçlamada kullanmak üzere, yeterli sayıda oda bünyesinde ilaçlama için dron alım projesi hayata geçireceğiz. Ziraat Odası bünyesinde hiçbir üretimiz eli boş dönmeyecek gerekli koşullar sağlanıp vadeli satışlarımız başlayacaktır. Kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerimize ekipmanları için gerekli desteği sunacağız” açıklamasında bulundu.

“YENİ İLAÇ VE TOHUM SATIŞ MAĞAZAMIZLA ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

İlaç ve tohum satış mağazalarının arttırılacağını da aktaran Özkan, “İki bölgeye yeni ilaç ve tohum satış mağazamızla üreticimizin yanında olacağız. Piyasa şartlarını daha aşağı fiyatlara çekeceğiz. Bütün kurumlarla iletişim kurup, odamızın şu anki yerden daha ileriye taşıyacağız. Patates pazarındaki kantarı Ziraat Odası bünyesine katacağız. Verimi en yüksek fide çeşitleri temin edilerek, üreticimizle en uygun fiyatın buluşturulmasını sağlayacağız. Seracılığı Bolu’da daha iyi yerlere getireceğiz” şeklinde konuştu.

“MISIR KURUTMA TESİSİN KAPASİTESİ YETERSİZ KALDI”

Mısır kurutma tesisinin kapasitesinin yükseltileceğini de sözlerine ekleyen Özkan, şu açıklamada bulundu:

“İlimizin mısır konusundaki sıkıntıları bu sene biraz yüksek oldu. Açıkçası Bolu’nun parası şu anda Adapazarı’na gitti. En büyük sorumuz mısır kurutma tesisiydi. İlimizin mısır üretimi rekoltesi 30 bin tonlara ulaştığı için mısır kurutma tesisin kapasitesi yetersiz kaldı. Kapasite artırımı, silo yapımı ve doğalgazını bir an önce sezona yetiştireceğimizin ve hiçbir üreticinin tesisten geri dönemeyeceğinin sözünü vermiş bulunmaktayız.”

 

Editör: TE Bilisim