Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ligin 20.haftasında konuk olduğu UPS Spora 76 – 68 mağlup oldu. Deplasmanda oynanan karşılaşmada üstünlük sürekli el değiştirse de maçın sonunda yakaladığı farkı iyi değerlendiren İstanbul temsilcisi sahadan galibiyetle ayrıldı. Boluspor’dan Burak Can Dilmaç’ın 17 sayı 12 ribaunt ile bulduğu Double Double mağlubiyete engel olamadı.

Basketbol sahalarında Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ligin 20.haftasında İstanbul temsilcisi UPS Spora konuk oldu. İstediği düzende başlayamadığı karşılaşmada 11 sayı üstünlüğü ele alsa da sahadan 8 sayılık farkla 76 – 68 mağlup ayrıldı. Karşılaşmada UPS Spordan Gökhan Akkoyun’un 15 sayı, 15 ribaunt ve Lazgin Emre Özkanlı’nın 10 sayı 10 ribauntluk performansları galibiyeti getirirken, Boluspordan Burak Can Dilmaç’ın 17 sayı 12 ribauntluk performansı mağlubiyeti engelleyemedi. Mağlubiyet sonrasında 14 galibiyette kalan Bolunun Dev Adamları son iki haftaya girilirken ilk dörtteki yerlerini garantilediler.

Karşılaşmaya Boluspor, Arif Erhan Kocamış, Burak Can Dilmaç, Faik Can Nurkan, Samet Demirok ve Metehan Deniz ilk beşi ile başlarken UPS Spor ise Kutay Akpulat, Gökhan Akkoyun, Lazgin Emre Özkanlı, Mustafa Kürşat Özdemir ve Yunus Emre Doyan ilk beşi ile başladı. Karşılaşmanın periyotlara göre önemli anları ise şu şekilde yansıdı.

Karşılaşma takım kaptanı Erhan Kocamışın üç sayılık isabeti ile başladı. Kısa sürede skoru üstünlüğünü ele alan Boluspor ilk iki dakikayı 4 – 7 önde geçti. Burak Can Dilmaçla sayı bulan Dev Adamlar ilk beş dakikayı 5 sayılık fark ile 9 – 14 önde geçti. Periyodun son iki dakikasına girildiğinde farkı kapatan ev sahibi UPS skora 16 – 16 eşitliği getirdi. Periyodun son dakikasına girildiğinde ev sahibi ekip arka akaya bulduğu üç sayılık isabetlerle öne geçti ve sayı farkını yükseltti. Periyodun sonuna gelindiğinde UPS farkı 9 sayıya kadar çıkardı ve skoru 25 – 16 ya getirdi. Bu periyotta UPS spordan Kutay Akpulat bulduğu 11 sayı ile çift hanelere çıkan ilk isim oldu.

Maçın ikinci periyoduna donuk başlayan Boluspor Ayberk Güleryüz ve Serhat Doğanay’ın bulduğu sayılarla farkı 6 sayıya indirdi ve skoru 27 – 21e getirdi. Periyodun ilk dört dakikası geride kalırken maçtaki en büyük farkı UPS 10 sayıyla yakaladı, skor 33 – 23. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken UPS farkı 12 sayıya kadar çıkardı ve skoru 37 – 25e getirdi. Savunma sertliğini arttıran Boluspor farkı 5 sayıya kadar indirdi ve skoru 37 – 32 ye getirdi. Periyodun son 2 dakikası kala Boluspor skor farkını 2 sayıya kadar düşürse de son dakikayı iyi değerlendiren UPS farkı tekrar 8 sayıya çıkardı ve skoru 45 – 37 ye getirdi. Maçın ilk yarısında UPS Spordan, Kutay Akpulat 11 sayı, Gökhan Akkoyun 7 sayı 8 ribaunt ve Lazgin Emre Özkanlı’nın 8 ribauntluk performansları takımının önde olmasını sağladı.

Üçüncü periyot her iki takımında karşılıklı sayıları ile başladı. Boluspor dan Faik Can Nurkan bu bölümde attığı turnike ile 10 sayıya ulaştı ve Boluspor’un çift hanelere çıkan ilk oyuncusu oldu, skor 47 – 41. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken Boluspor savunma sertliğine isabetli şutları da ekleyince farkı kapattı ve 5 sayıyla öne geçti, skor 47 - 52. Bu bölümde arka arkaya sayı bulan Serhat Doğanay çift hanelere çıkan ikinci oyuncu olurken, kaptan Kocamış ise üçlük çizgisinin arkasından bulduğu isabetli şut ile farkın açılmasında en büyük rol oynayan oyuncu oldu. Periyodun son 4 dakikasına girilirken 12 sayı geriden gelen Bolunun dev Adamları 11 sayılık üstünlüğü yakaladı, skor 47 – 58. Farkın yükselmesinde etkin olan Burak Can Dilmaçta 10 sayı ile çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu oldu. Periyodun son 2 dakikasına girilirken UPS spordan Lazgin Emre Özkanlı 10 sayı 10 ribaunt ile Double Double yapan ilk oyuncu oldu. Yakaladığı farkı koruyamayan Boluspor, farkın 2 sayıya inmesine engel olamadı ve periyot 58 – 60 Boluspor lehine sonuçlandı.

Maçın dördüncü periyodunda ilk dakikasında her iki takımda sayı bulamazken sessizliği UPS Spordan Gökhan Akkoyun’un 3 sayılık isabeti bozdu. Bu sayıyla Akkoyun 12 sayı 12 ribaunt ile Double Double yapan ikinci oyuncu oldu. İlk 2 dakika Boluspor sayı üretemeyince UPS farkı 5 sayıya kadar çıkardı ve skor 65 – 60a geldi. Boluspor skor üretmekte zorlanınca periyodun ilk 5 dakikası UPS Sporun 7 sayılık üstünlüğü ile geçildi, skor 69 – 62. Periyodun son 3 dakikasına girildiğinde farkı tekrar çift hanelere çıkartan UPS spor skoru 74 – 64e getirdi. Maçın geri kalanında yakaladığı farkı iyi değerlendiren İstanbul temsilcisi sahadan 8 sayılık farkla 76 – 68 galip ayrıldı.

Karşılaşmada UPS Spordan Gökhan Akkoyun’un 15 sayı, 15 ribaunt ve Lazgin Emre Özkanlı’nın 10 sayı 10 ribauntluk performansları galibiyeti getirirken, Kutay Akpulat 11 ve Batıkan Demirtoz 10 sayıyla oynayan isimler oldu. Bolusporda ise Burak Can Dilmaç’ın 17 sayı 12 ribauntluk performansı mağlubiyeti engelleyemedi. Faik Can Nurkan 13 sayı, 7 ribaunt, 8 asist ve Serhat Doğanay 12 sayı 7 ribaunt ile oynadı. Karşılaşma sonunda Boluspor oynadığı 20 maç sonucunda 14 galibiyetle ilk 4 içerisinde olmayı garantiledi. Normal sezonun son 2 maçının birini evinde oynayacak olan Bolunun Dev Adamları, karşılaşmayı gurup lideri Manisa Belediye takımı ile oynayacak. Karşılaşma 31 Mart Cumartesi Saat 13:00’da Karaçayır Spor Salonunda oynanacak.

 

Editör: TE Bilisim