Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Hülya Berberoğlu, “Bu seçimde Cumhuriyet rejiminin oylaması yapılacak. Onun bunu çok iyi anlatmamız gerekiyor” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Karaçayır’da bulunan sosyal tesiste düzenlenen törenle, Hülya Berberoğlu, CHP milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Programda kendisini tanıtan Berberoğlu, çalışmalarından, iş hayatından, eğitiminden bahsetti. Millet İttifakı’nın açıkladığı mutabakat metninden alıntılar yaptı.

25 senedir Bolu’da yaşadığını aktaran Berberoğlu, “1969 Sakarya doğumlu, 25 senelik Bolu Akpınar gelini, 4 çocuk annesi, acısıyla, tatlısıyla güzel bir hayat yaşamış bir kişilik olarak, hayatı bazıları gibi mücadele ile geçmiş, saygınlığından, vatan sevdasından ve inandığı davasından asla taviz vermemiş, kişileri değil ilkeleri hedef almış bir vatansever olarak karşınızda bulunmaktayım” dedi.

“ASIL MESLEĞİM TERZİLİK”

Asıl mesleğinin terzilik olduğunu işaret eden Berberoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin il kadın kolları yönetim kurulunda ve il yönetiminde gönüllü olarak çalıştım. Halen de çalışmaktayım. Bu çalışma benim vazgeçilmezimdir. Gençlik yıllarımda yurt dışında birçok ülkede bulunma fırsatım oldu. Kendi şirketlerimiz de dâhil olmak üzere çeşitli şirketlerde 23 yıl yöneticilik yaptım. Asıl mesleğim terzilik. Şu an 2 tane üniversite okuyorum. Bir tanesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi… Terziliği devam ettirebilmek adına tekstil bölümünü tercih ettim. Diğeri de ülkemizde tarım alanlarının yok edilmesine karşı elimden bir şey gelebilir mi acaba diye ziraat fakültesini tercih ettim. Orada da tarla bitkileri bölümünü okuyorum. Almanca ve İngilizce yabancı diller biliyorum, Almancayı anadilim gibi konuşabiliyorum” ifadelerini kullandı.

“DEPREMZEDELERE YARDIM PROJEMİZ HALA DEVAM EDİYOR”

Berberoğlu, sosyal projelerde görev aldığını belirterek, “Birçok sosyal projede görev aldım. Bu görevlerden de birçok sertifikam var. Gönüllü sosyal projelerde aktif olarak çalışmaktan onur duyuyorum. Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve kadın girişimcilerle birlikte yürüttüğümüz depremzedelere yardım projemiz hala devam ediyor.  Aldığımız konteynerler deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza teslim edildi.  Birilerine yuva olduk, bu da bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

“İNANCIM TAM, BİRLEŞEREK KAZANACAĞIZ”

2023 genel seçimlerinin önemine dikkat çeken Berberoğlu, “Çalışmak, aktif olmak, üretmek, topluma faydalı olabilmek çok severek yaptığım bir şey. Bu çalışmanın tek karşılığıysa mutlu etmek, birilerine çare olabilmek... Çünkü benim önceliğim insan. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız, 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘Sana söz’ diye ve çok ayrı yollarda olan 6 partiyi bir araya getirerek, yürüdüğümüz yolu aydınlatmaya, hayatımızı kolaylaştırmaya bizleri bir adım daha yaklaştırmıştır. İnancım tam, birleşerek kazanacağız. Çok çalışacağız. ‘Yılmadan, yorulmadan, vazgeçmeden’ geliyoruz dedik. Bu seçimde Cumhuriyet rejiminin oylaması yapılacak. Onun bunu çok iyi anlatmamız gerekiyor. Yapacağımız çalışmalarla ikinci yeni yüzyıla adım adım ilerliyoruz” şeklinde konuştu.