İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında devam ediyor. Toplantıların Çarşamba günü gerçekleşen oturumunda 6 madde görüşüldü. Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan’ın,  Kıbrıscık ilçesinde belirlenen 240 hektarlık bölge de yer alan maden arama sahasıyla ilgili vermek istediği önerge kabul edilmedi. Karadoğan, duruma tepki göstererek salonu terk etti.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi Ocak k Ayı toplantılarının Çarşamba günü gerçekleşecek oturumunda, Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmazlardan kira süresi bitenler ile boş bulunan yerlerin kiraya verilmesine dair Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.

Gündem maddesiyle ilgili Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Erhan Beykoz söz alarak görüşlerini bildirdi. Kısa süreli anlaşmazlığın yaşandığı madde meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesi gereği, Dörtdivan ilçesi, Süleler köyü hudutlarında tapunun 332,333,334,429,435,436,439,440,442,447,462 ve 102 ada 4 parsel nosunda kayıtlı taşınmazlar için hazırlanan yeni yerleşim alanı amaçlı 1/5000 ölçekli   nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı süresi içerisinde itiraz edilmiş olup, yeniden  görüşülerek karara bağlanmasına dair İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor ele alınarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Merkez ilçe, Elmalık köyü hudutlarında tapunun 110 ada 225 parsel numarasına kayıtlı taşınmazlarına ilişkin hazırlanan sosyal ve kültürel tesis alanı ve özel eğitim alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanmasına dair İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim Kültür ve Sosyal hizmetler komisyonunda gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, Mengen ilçesi, Babahızır köyü hudutlarında tapunun 146 ada 52 parsel numarasına kayıtlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanmasına dair İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor da ele alınarak meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca, İller Bankası A.Ş. genel kurulunda İlimiz Özel İdaresini temsil edecek üye seçimi yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Erhan Beykoz’un aday olduğu seçimde Yaşar Yüceer oy çokluğu ile kabul edildi.

ÖNERGE VERİLMESİ KABUL EDİLMEDİ

Gündem maddesinin görüşülmesinin akabinde Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan söz alarak, Kıbrıscık’ta ihalesi yapılacak olan 240 hektarlık maden arama sahasıyla ilgili önerge vermek istedi. Önergesi kabul edilmeyen Karadoğan, tepki göstererek meclis salonunu terk etti. Ardından CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Erhan Beykoz’da Karadoğan’ı yalnız bırakmayarak toplantıdan ayrıldı.

Toplantının son gündem maddesi gereği, Göynük ilçesi köylere hizmet götürme birliğine 800 bin TL ödenek aktarılması talebi kabul edildi.

Editör: TE Bilisim