Boluspor başkanlığı için ismi geçen Abdullah Abat, adaylığını resmen açıkladı. Başta Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olmak üzere Bolu da her kesimden siyasiler ve işadamlarının da desteğini alan Abat, “İşin açıkçası bu işe aday olarak çıkmadık. Artık kutuplaşmanın üst noktalara çıktığı dönemi yaşadık. Boluspor bu noktadaysa bir şekilde tüm ilin siyasileri, atanmışları, seçilmişleri bu konu ile alakalı elini değil, gövdesini taşın altına koymak zorundadır. Bu desteği alma sözünü aldık. İnşallah Allah yüzümüzü kara çıkartmaz. Her şey Boluspor içindir” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

8 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek olan olağanüstü kongre öncesinde Boluspor başkanlığı için adaylık ismi geçen Abdullah Abat, düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını resmen açıkladı. Abat, Boluspor yönetiminde yer alacak birçok yönetim kurulu üyesinin de bulunduğu basın toplantısında adaylık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek için İstanbul’a gitmesi nedeniyle basın toplantısına görüntülü arayarak katıldı. Abdullah Abat’ın konuşmasının ardından toplantıya bağlanan Başkan Özcan, Abat’a her türlü desteği vereceğini ifade etti.

“İLİN SİYASİLERİ, ATANMIŞLARI, SEÇİLMİŞLERİ GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAK ZORUNDADIR”

Başkan adaylığını açıklayan Abdullah Abat, Boluspor’un içinde bulunduğu sıkıntılı sürece son vermek için tüm Bolu’nun destek olması gerektiğini ifade ederek, “Bugün 8 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan Boluspor kongresinde ben ve arkadaşlarım bugüne kadar ciddi anlamda söylenti dışında hiçbir adayın çıkmamasına istinaden tabi bunun birçok nedeni var. İşin açıkçası bu işe aday olarak çıkmadık. Ama geldiğimiz noktada geçtiğimiz dönemlerde kesintisiz noktada 9 yıl Boluspor yönetimlerinde bulunduğumdan ve başkanlığını yaptığım bir kulübün bu durumlarda olması. Ben ve bütün Boluspor sevdalılarını üzmüştür. Her kongre öncesi veya her sezon sonrası Bolu’da tek konuşulan tek konu Boluspor’dur. Borcun ne kadar olduğu, sportif başarı, alt yapıdaki sıkıntılar bunlar çok yapıcı eleştirilerle konuşulan şeyler değildir. Artık kutuplaşmanın üst noktalara çıktığı dönemi yaşadık. Boluspor bu noktadaysa bir şekilde tüm ilin siyasileri, atanmışları, seçilmişleri bu konu ile alakalı elini değil gövdesini taşın altına koymak zorundadır. Bu desteği alma sözünü aldık. Hayata geçirilir mi pratik olarak onu önümüzdeki süreçlerde göreceğiz” diye konuştu.

“DESTEK SÖZÜ ALARAK BU İŞE KOYULDUK”

Boluspor’u zamanla daha iyi noktalara taşımak için çalışacaklarını söyleyen Abat, “Boluspor kimsenin ve benim de babamın malı değil. Şehrin takımı. En iyi yerlere taşımak, doğru yönetilmesiyle alakalı bir şey. Paylaşımcı yönetimsel anlayışıyla mümkün. Bunun birçok sac ayağı var. Belediye desteği tüm spor kulüpleri için çok önemlidir. Bundan 3-4 gün önce Sayın Belediye Başkanımız sağ olsun bir görüşme talebinde bulundular. Ben olayın realitesini, benim gerek iş gerek ailesel gerekse de çocuklarımın eğitimiyle olan bir süreç atlama dönemi olduğu için bu işi aday olmadığımı aday olmayacağımı söyledim. Sonraki görüşmelerimizde bu kulübün yönetimsel anlamda boş kalmaması için başkanımızın, milletvekillerimizin, il başkanlarımızın desteğiyle ve onlardan da destek sözü alarak bu işe koyulduk. Burada özveride bulunacak olan yönetici arkadaşlarım işlerinden, eşlerinden, evlerinden bir çok şeyden fedakarlık ederek Boluspor’un iyi yerlere gelmesi için çalışacakları taahhüdünde bulundular benim ondan hiç şüphem yok. Bu anlamda da güçlü bir yönetimle bu takımı gerek maddi gerekse sportif olarak bir yerlere getirmeyi düşünüyoruz. Bu hemen olacak bir şey değil. Bunun için gerekli çalışmaları yapmanız gerekiyor. Biz şu durumdan çok daha iyi duruma getireceğimizi düşünüyoruz Boluspor’u. Tüm Bolu halkının, Boluspor sevdalılarının basınıyla, spor adamlarıyla, yöneticileriyle hep birlikte olacak bir şey. Benim tek istedim şu. Destek olsun herkes, destek olmuyorsa da köstek olmasın. Eleştiri tabii ki olabilir. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Paylaşımcı bir yönetimle maddi anlamda Bolu Belediyesinin desteğini alarak ve siyasi partilerimizin, vekillerimizin, bakan yardımcımızın desteğini alarak bu yola çıktık. İnşallah Allah yüzümüzü kara çıkartmaz. Her şey Boluspor içindir” şeklinde konuştu.

“HERKES FEDAKÂRLIK EDİP BOLUSPOR’U BİR YERE BİR ÜST KADEMEYE ÇIKARMAK PEŞİNDEDİR”

Abdullah Abat, kimsenin Boluspor ismini kullanarak maddi ya da manevi çıkar sağlayamayacağına vurgu yaparak, “Boluspor başkanlığı, mevki-makam olarak hiçbir zaman kullanılacak bir makam değildir. Ben bunu hiçbir zamanda kullanmadım. Bu saatten sonrada kullanmam. Biz Boluspor’u bir yere getirebilir miyiz bunun peşindeyiz. Koltuğu bir adım taşıyabilir miyiz onun peşindeyiz. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız koltukla bir yere gelmek isteyen arkadaşlarımızdan ibaret değildir. Bir kişi bile bu tarz takım arkadaşı bu yönetimin içinde yoktur. Bunu da bilmenizi istiyorum. Kimse Boluspor’un ismini kullanarak herhangi bir maddi veya manevi bir çıkar sağlama peşinde değildir. Herkes kendinden fedakârlık edip Boluspor’u bir yere bir üst kademeye çıkarmak peşindedir. Ben tekrar Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a, Milletvekillerimiz Arzu Aydın’a ve Fehmi Küpçü’ye, Bakan Yardımcımız Fatih Metin’e, İl Başkanımız Nurettin Doğanay’a, yine yönetimimizde inşallah Ahmet Örnekbaş’a hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah sakin, güçlü ve tüm Bolu’yu mutlu edecek bir Bolusporla farklı ortamlarda, farklı platformlarda görüşmüş konuşmuş oluruz” dedi.

“BU BORÇ BOLU BELEDİYESİ VE BOLU HALKININ BORCU”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Bolu Belediyesi’nin Abdullah Abat’a her türlü desteği vereceğine dikkat çekerek, “Boluspor Kulübü Başkanımız Necip Çarıkçı’nın önümüzdeki sezon devam etmeyeceğini belirtmesinin ardından belediye başkanımız, Boluspor Kulübü’nün siyaset üstü olduğunu, herkesin sevdası olduğunu belirterek çıkacak muhtemel adaylarla ilgili bir çalışma yaptı. Bolu Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğimizi söyledi, basına da yansıdı. Hangi aday çıkarsa çıksın, siyasi görüşüne bakmadan destek vereceğimizi, Boluspor’u hak ettiği yere taşıyacağımızı belirtmişti başkanımız. Geçmiş dönem Boluspor Başkamız Abdullah Abat’ın kamuoyuna yansıyan haberlerinin ardından belediye başkanımız ile görüştük. Başkanımız, her türlü desteği vereceğini, yalnız bırakmayacağını, kamuoyuna yansıyan borcun sadece Abdullah Abat ve yönetimine kalmış bir borç olmayacağını, borcun Bolu Belediyesi ve Bolu halkına ait olduğunu belirtti” diye konuştu.

“YARIN İLK TOPLANTIDA BU İŞİN BİTİRİLMESİNİ VE KULÜP BAŞKANI İLE YÖNETİMİNİN BELLİ OLMASINI İSTİYORUZ”

8 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek olan olağanüstü kongreye katılım göstermek için delegelere çağrıda bulunan Özdemir, “Belediye Başkanımızın Ekrem İmamoğlu ile bir toplantısı vardı. Bolu Belediyesi adına önemli bir toplantıydı. O sebepten dolayı aramızda olamadı, beni görevlendirdi. Sezonlar çok kısa süre içerisinde başlayacak. Hatta bazı takımlar çalışmalara başladı. Yarın ki kongre için bütün delegelere çağrıda bulunuyoruz; yarın ilk toplantıda bu işin bitirilmesini ve kulüp başkanı ile yönetiminin belli olmasını istiyoruz. Biz, Bolu Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğiz fakat Sayın Abdullah Abat ve yönetim kuruluna futbolla ilgili kesinlikle karışmayacağız. Ne teknik direktör ne futbolcu konusunda bir müdahalemiz olmayacak. Biz, yönetimin alacağı her türlü karara Bolu Belediyesi ve Bolu Belediye Başkanı olarak destek vereceğimizi tekrarlamak istiyorum. Boluspor’un başarısı ya da başarısızlığı sadece bu yönetime değil, Bolu Belediyesi olarak bize de ait. Başkanımız adına bunu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ABAT’IN ÖNDERLİĞİNDE BOLUSPOR’U ÇOK İYİ NOKTALARA GETİRECEĞİZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehir dışında olması nedeniyle toplantıya görüntülü arayarak bağlandı. Başkan Özcan, Boluspor için tüm Bolu halkının kenetlenmesi gerektiğini ifade ederek “Sayın başkan adayımıza başarılar diliyorum. Rasim Bey düşüncelerimizi genel olarak ifade etti. Biz bu yönetimin arkasında değiliz, bu yönetimle beraberiz. Sayın başkan, Bakan Yardımcımız Fatih Metin’le, Ak Parti İl Başkanımız Nurettin Doğanay’la ve milletvekillerimizle görüştüğünü onların da destek mesajı verdiğini söyledi. Ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bolu olarak kenetlenmemiz lazım. Boluspor her türlü siyasi düşüncenin önünde olmalı. Farklı düşüncelerimiz olabilir ama hepimiz Bolulu olarak Boluspor için kenetlenmeliyiz. Bu anlamda Sayın Abat tarihi bir fırsat yakaladı. Biz taşın altına elimizi değil gövdemizi koyuyoruz. İnşallah Sayın Abat’ın önderliğinde Boluspor’u çok iyi noktalara getireceğiz ben buna inanıyorum. Ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

“BOLU HALKI OLARAK SAYIN ABAT’IN ARKASINDA OLACAĞIZ”

Başkan Özcan, yasa gereği Boluspor Kulübü yönetiminde bulunamadığını söyleyerek, Abdullah Abat ve yönetimini tebrik etti. Özcan, “Ben yasa gereği yönetimde bulunamıyorum, böyle bir durum olmasaydı ben Sayın Abat’ın yönetiminde de bulunurdum. Ancak yasa diyor ki: Belediye başkanları profesyonel kulüplerin başkanı ya da yöneticisi olamaz. Eğer böyle bir yasak olmasaydı ben Abdullah Abat başkanın yönetiminde bulunmayı bir onur kabul ederdim. Biz Bolu Belediyesi, Bolu halkı olarak Sayın Abat’ın arkasında olacağız. Boluspor’un borcuyla ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Biraz da abartıldığını düşünüyorum. Şu anda bu ligde en az borcu olan, döndürülebilir borcu olan kulüplerden biriyiz. Ama bu borç sadece Sayın Abat’ın ve yönetiminin borcu değil hepimizin borcu. Bizim boyun borcumuz öyle düşünüyoruz. Sayın Abat ne kadar sorumluysa biz de o borçtan o kadar sorumluyuz. Kongrede de bunu söyleyeceğim. Bizler Boluspor taraftarı olarak Sayın Abat’ın emrinde Boluspor’u iyi bir noktaya taşımak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kendisine ve oluşacak yönetimine şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim