İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen yol çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. 2016’da, 200 kilometre asfalt kapasitesinin üstüne çıkarak 300 kilometre asfalt atıldığını kaydeden Yüceer, yeni alınan araç ile bu rakamı 2017 yılında 400 kilometreye çıkarmak istediklerini söyledi.

 

İl Özel İdaresi kışın karla mücadele, yazın asfalt programları olarak 12 ay boyunca aralıksız çalıştıklarına dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, iklimin durumuna göre çalışmaların şekillendiğini söyledi. Yüceer şunları söyledi; “Biz İl Özel İdaresi olarak 12 ay çalışıyoruz. Hiçbir dönemde çalışmamız bitti diyeceğimiz bir durum söz konusu değil, çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Mevsimin, iklimin, hava sıcaklıklarının durumuna göre çalışmalar değişiklik arz ediyor. Kış mevsiminde başta karla mücadele yapıyoruz. Karla mücadele yoksa biz araçlarımızı yine boş durdurmuyoruz. Örneğin, karla mücadele yoksa, yollarda kar yoksa biz 2017 yılı içinde yapacağımız yol çalışmalarının altyapılarını oluşturuyoruz. Malzemesini çekiyoruz, genişletilmesi gereken yerler varsa bunları yapıyoruz. Sürekli olarak bir çalışma içeresindeyiz. Ödeneklerin gelmiş olması, 2017 yılındaki yaz mevsiminde yapılacak yol çalışmalarının başlaması öncesinde biraz daha bu alana kanalize olmaktayız. Biz ağırlıklı olarak stabilize asfalt yapıyoruz. Bu asfaltta da dikkat etmemiz gereken konu, gündüz sıcaklığının gece sıcaklığı arasındaki farkın çok olmaması. Hava sıcaklıklarının ortalama 20 derecenin üzerinde olması gerekiyor. Yağmurun olmaması gereken mevsimleri bekliyoruz. Bu da takriben Haziran ayının 15’inden sonra başlıyor. Bu zamana kadar da biz asfalt atacağımız yolların altyapılarını oluşturuyoruz. Genişletilmesi gereken yerler varsa, tamir edilmesi gereken alanlar varsa, bunlara bakıyoruz. Haziran 15’ten sonra asfalt atmaya başlıyoruz.”

 

“Yeni araçla hızlı ve seri bir şekilde çalışma yapacağız”

İl Özel İdaresine alınan yeni bir araçla asfalt çalışmalarına seri bir şekilde devam edeceklerini ifade eden Yüceer, 400 kilometre asfalt hedefi bulunduğunu söyledi. Yüceer, “İl Özel İdaremizin asfalt kapasitesi 200 kilometredir yaklaşık olarak. Biz geçen sene bir ekip daha oluşturarak, bunu 300 kilometreye çıkardık. 2017 yılında ise hedefimiz bunu 400 kilometreye çıkarmak. Bunun için de bu yıl, mecliste aldığımız bir karar gereği, bir araç alacağız. Daha hızlı daha seri bir şekilde yapabileceğimiz bir araç alıyoruz. Proje çerçevesinde o araç yapılıyor şu anda. Takriben bir ay sonra elimizde olacak inşallah. O araçla birlikte İl Özel İdaresi’nin asfalt programını 400 kilometreye çıkarmak istiyoruz. Bu araç bizim hızımızı arttıracak inşallah.”

 

Editör: TE Bilisim