6 Şubat depremlerinde Adıyaman İsias Otel’de hayatını kaybeden İmran Aydoğdu’nun ismi Bolu’da yaşatılacak.
Asrın Felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinde Adıyaman İsias Otel’de enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Bolulu Turizm Rehberi İmran Aydoğdu’nun ismi Bolu’da yaşatılacak. Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı ile Çığırtkanlar Mezarlığı arasında yer alan, henüz bir ismi olmayan sokak İmran Aydoğdu’nun ismi ile hayat bulacak.
Bolu Belediye Meclisinde sunulan önerge meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
CHP’li Meclis üyesi Cihan Tutal, önerge için kürsüden şu şekilde seslendi:
“İmran Aydoğdu’nun deprem bölgesinde turizm rehberliği ile ilgili bir eğitim turundayken depreme yakalanması sonucu ailesinin başvurusu üzerine geldi. Bununla ilgili araştırma yaptık, muhtarımızla da görüştük. O bölgede ismi olmayan bir sokak vardı. O sokağa verilmesine oy birliğiyle karar aldık.”
BOLU YASA BOĞULMUŞTU
İmran, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da Turizm Rehberliği semineri için bulunuyordu. O gece kaldıkları İsias Otel, deprem ile birlikte toza döndü ve İmran ne yazık ki hayata gözlerini yumdu. İsias Otel davası ise hala sürüyor. Ailesi ve sevenleri adalet için çabalamaya devam ediyor.