Bolu’da yıllardır hizmet veren Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, 2020 yılının taban fiyatı zammından etkilenmeden sürücü belgesi almak isteyen tüm adayların, vakit kaybetmeden 10 Aralık 2020 Perşembe gününe kadar, gerekli belgeleri hazırlayarak, başvuru yapmaları halinde, 2021 yılında artacak olan ücretlerden etkilenmeyeceklerini bildirdi.

Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, 2021 yılı özel motorlu taşıt sürücüleri kursları teorik ve uygulama (direksiyon) ders saati taban ücretleri belirleme komisyonunun aldığı karar doğrultusunda sürücü kursu ücretlerine zam yapılacağını duyurdu.

Haber: Aslı AKIŞ

2021 YILI EHLİYET ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, 2016 yılında Türkiye genelinde tüm sürücü kurslarında milli Eğitim Bakanlığınca köklü değişiklikler olduğunu belirterek; “En önemli değişikliklerden bir tanesi de bir taban fiyat uygulamasına geçildi ve belirlendi. Yakın zamanda Valilik Makamında Bolu’nun 2021 yılı boyunca ehliyet ücretlerinin belirlenmesi toplantısı yapıldı. Şuanda hazırlanan resmi yazıyı bekliyoruz. Resmi yazı bize ulaştıktan sonra da artık 2021 yılının fiyatlarıyla taban fiyat uygulamasıyla sürücü adaylarımızı bilgilendireceğiz. Her ilin farklı bir taban fiyatı olabiliyor. İlin nüfus, ekonomi ya da diğer etkenlerde göze alınıyor” şeklinde konuştu.

GÜLEN, 2020 FİYATLARINDAN YARARLANMAK İSTEYENLERE TARİH VERDİ

Ehliyet almak isteyip 2020 yılı fiyatından yararlanmak isteyen tüm kişilere de çağrıda bulunan Gülen; “Ehliyet alacaklar, 10 Aralık Perşembe gününe kadar bir şekilde sürücü kursuna gerekli evrakları hazırlayarak kayıt olmalarını tavsiye ediyorum.  Yine Bolu’da bulunan bütün sürücü kursları 10 Aralık’a kadar yine 2020 yılı fiyatından adaylarını alacaklar, ücretlendirecekler. Ama ayın 11’i olduğu zaman bizim kendi kullandığımız sistem artık 2021 yılı için kayıt almaya başlayacağından 11 Aralık dâhil olmak üzere 2020’ye doğru giden zamanda artık 2021 fiyatları geçerli olacak” dedi.

Bolu’nun ilk sürücü kursu olan ve yıllardır binlerce vatandaşı sürücü belgesi sahibi yapan Köroğlu Sürücü Kursunda, motosiklet (A1-A2), otomobil (B), kamyon (C), T.I.R (CE) ve otobüs (D) için sürücü belgesi almak isteyenler eğitim alabiliyor.

Yukarda belirtilen sınıflarda sürücü belgesi almak isteyen vatandaşlar, 10 Aralık Perşembe gününe kadar,

2 adet biyometrik fotoğraf

2 adet sabıka kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir)

2 adet aile hekiminden sağlık raporu

1 adet kan grubu kartı

2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi

2 adet öğrenim belgesi (diploma) fotokopisi

2 adet sürücü belgesi fotokopisi (fark müracaatı için)

Kayıt esnasında Hayat Eve Sığar (HES kodu) istenilmektedir.

Belgeleri ile başvuru yapmaları halinde 2021 yılında yaşanacak ücret artışından etkilenmeyecek.

Editör: TE Bilisim