Binlerce üniversite adayının beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite öğrencileri ve aileleri için kiralık ev arayışı başladı. Bolu’da en düşük ev kirası 600 TL’den başlıyor. Şehir merkezine yaklaştıkça fiyatlar 700 TL’yi  aşıyor.

Özel Haber: Aslı Akış

Üniversite okumaya hak kazanan öğrenciler en az 2 yıl şehir dışında yaşayacak. Öğrenciler, özellikle üniversitelerine yakın bölgelerde ev arayışına girdi. Ancak üniversiteye ve merkeze yaklaştıkça kiralık konutların fiyatları da artıyor.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerini yapan öğrenciler, üniversitelerinin bulunduğu illerde ev aramayı sürdürürken ilimizde konut kiraları ne kadar merak konusu oldu. Üniversiteye kolay ulaşım sağlanan bölgelerdeki en uygun ev kiraları açıklandı.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin kiralık ev telaşı da başladı. Öğrenciler kazandıkları üniversitelere gidebilmek için kiralık ev arayışına başladılar. İlimizde de üniversiteye yakınlığından dolayı ve şehir merkezine yaklaştıkça fiyatlar da artış gösteriyor. Bu maraton sadece öğrenciler ve aileleri kadar gayrimenkul danışmanları için de ayrı bir önem taşıyor.

“BOLUMUZ GÜZEL BİR ŞEHİR”

Gayrimenkul Danışmanı Murat Sarper Şen Bolu Kira Bedeli (Metrekare-TL): 6.67 olduğunu belirterek; “Öncelikle öğrencilerimize hayırlı olsun. Bolumuz güzel bir şehir okumak için. Güvenli bir şehir olmasından İstanbul ve Ankara’ya da yakın olduğu için daha çok tercih edilen bir il. Üniversitemiz de iyi bir üniversite. Ailelere bundan sonra yükler düşüyor. Bununla ilgili de aileler öğrenciler bize geliyor. Bizde elimizden geleni yapacağız misafir sonuçta onlar. En iyi şekilde bakacağız ve göndereceğiz.

“1+1’LER TERCİH EDİLİYOR”

Kiralar Bolu’da belli seviyelerde gidiyor. Yeni yapılan binalarda genelde 1+1’ler de öğrenciler oturmayı tercih ediyor. Onun dışında da yurtları tercih ediyorlar. 1+1 binalar yapılmadığı dönemlerde 3+1 evlerde 2-3 arkadaş bir araya gelip oturup yaşamlarını sürdürüyorlardı. Artık bu değişti. Herkes bireysel yaşamayı tercih ediyor. Kiralarda Borazanlar, Kültür, Karamanlı, Bahçelievler mahallelerinde bölge bölge değişiyor. Belli noktalarda 1+1’ler 600 -700 TL arasında değişiyor. 500 TL olan mahallelerde var. Genelde yeni binalarda 600 -700 TL gidiyor. 3+1 olanları artık tercih etmiyorlar. Yeni yapılan binaları ev sahipleri öğrenciye vermek istemiyor. Eski dairelerde öğrenciler oturmak istemediği için 1+1’ler revaçta. Geçmiş yıllarda biraz şişmeler olmuştu. 1+1’lerde boşluklar yaşanıyordu şu dönemde artık satılık ve kiralıkta 1+1’in enflasyonu yüksek.

“ŞEHİR MERKEZİ REVAÇTA”

Bu arada öğrenciler şehir merkezini daha çok tercih ediyorlar. Üniversite duraklarının olduğu bölge özellikle daha revaçta. Tabi buralarda fiyat biraz daha artıyor bu yüzden biraz kenarlara gitmeye çalışsalar da üniversiteye yakın bölgelerde yurtlar iş yapıyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim