İYİ Parti Bolu İl Teşkilatı Kurucu Üyelerinden Sebahattin Uluer ve Zehra Uluer, istifa ederek, Milliyetçi Hareket Partisine katıldı.

Basın Bülteni

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirleme görüşmeleri sırasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önce masadan kalkmış, ardından gerçekleştirilen ikili diyalogların ardından, Saadet Partisi’nde yapılan son toplantıya katılmıştı.

İYİ Parti’de tartışmalara neden olan olay sonrasında istifalar gerçekleşti. İstifalar, Bolu’ya da sıçradı. 6’lı Masa’da yaşanan gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu İYİ Parti Bolu Kurucu üyesi Sebahattin Uluer ve Zehra Uluer, e-Devlet üzerinden İYİ Parti üyeliklerini sonlandırdı. İki isim daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanlığına gelerek, üyelik formlarını doldurdu.

“NASIL ORTAK HAREKET EDİP, ÜLKE YÖNETECEKLER”

Sebahatin Uluer, yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Ülkücü Hareketle 12 yaşında tanışmış, günün şartlarında İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında görev almış, Kurucular Kurulu’nda yer almış biriyim. Altılı Masa’da yaşananlara bir anlam veremediğim için, İYİ Parti’den istifa ettim. Sayın Akşener, 3 Ocak’ta bir duruş sergiledi, ancak 6 Ocak’ta da anlam veremediğim bir şekilde o kadar hakarete rağmen masaya geri döndü. O zaman dedim ki ‘Bu Altılı Masa’yı yürüten bir araya getiren birileri var. Sonra bir metin yayınladılar. 5 Genel başkan ve 2 belediye başkanı cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklarmış. Ben Fuat Oktay’ı tebrik ediyorum. Bizim 5 genel başkan ve 2 belediye başkanının talip olduğu görevi tek başına yapıyor. Biz yeri geliyor kendi ailemizde bile ortak hareket edemiyoruz. Bunlar nasıl ortak hareket edip, ülke yönetecekler. 3 günde düştükleri durumu hep beraber izledik. Bu nedenle MHP’ye geri döndüm” dedi.

Uluer çiftine rozetlerini MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak ve KAÇEP İl Başkanı Sema Kışlak taktı.

Editör: Oğuzhan EKE