“BANA YETKİ VERİN EL ELE GÖNÜL GÖNÜLLE BOLUMUZA HİZMET VERELİM”

Bolu Orman Bölge Müdürlüğünden Emekli Müdür Mühendis Kanber Öztoprak, Bolu Cumhuriyet Halk Partisinden 28. Dönem milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi önünde kalabalık bir partili gurubuna seslenen CHP Bolu Milletvekili adat adayı Kanber Öztoprak, Halktan, demokrasiden ve laiklikten yana olduğunu vurguladı. Vatandaşların hakları ve hukukunu savunmak için aday adaylığı başvuru yaptığını dile getirdi.

“HALKTAN, DEMOKRASİDEN VE LAİKLİKTEN YANA BİR EVLADINIZIM”

Açıklamasının başında, neden aday adaylığı kararı aldığını anlatarak sözlerine başlayan Bolu Orman Bölge Müdürlüğünden Emekli Müdür Mühendis Kanber Öztoprak; “Memuriyetim boyunca halkımı, köylümü yakından izleme fırsatı buldum. Çektiklerinizi, hizmetlerinizi yakından gördüm. Ama bu hizmetlerin çoğu sizleri yordu, üzdü. Okuduklarımdan, izlediklerimden ve tecrübelerimden anladım ki halkım köylüm eziliyor, eziyorlar. Bu benim vicdanımı yaraladı ve beni sosyal-demokrat olmaya yöneltti. Halktan, demokrasiden ve laiklikten yana bir evladınız olarak Cumhuriyet Halk Partisinde sizlere hizmet vermeye karar verdim. Ama nasıl ve neden böyle bir karar aldığımı siz dostlarıma anlatmak istedim. Önce enerjimi, bilgi ve tecrübemi içinden çıktığım temiz yürekli, engin görüşlü halkıma sunmak, onların sıkıntılarına yardımcı olmak el ele verip bu güzel insanları yüceltmek, her medeni millet gibi huzur içinde olmalarını sağlamak için bu yola çıktım” şeklinde konuştu.

“OYLARINIZA, GÜVENİNİZE YARDIMLARINIZA ADAYIM”

Öztoprak, Halka, vatandaşa hizmetin partilisi olamayacağına da işaret ederek; “Seçilene kadar “Canım-Cicim” dedikten sonra halka yukardan bakıp onu küçümsemenin bende olmadığını hepiniz gördünüz Ben sizlerin içinden çıktım. Dağda ormanda, tarlada sizlerle bir oldum. Aynı yemeğe kaşık çaldık. Sizler benim can yoldaşım oldunuz. Sizleri nasıl ayırırım. Ben Bolu’da doğdum. Bolu suyunu içtim; ekmeğini yedim. Tarla sürdüm, hayvan güttüm, patates buğday yetiştirdim. Yani sizlerden biriyim. Kardeş, kardeşin dostlar, dostların ellerinden tutar birlikte dayanışma içinde olur. Ben sizin kardeşiniz, yeğeniniz dostunuz müdürünüz oldum. İnsanlarımız devlette haklarını ararken, haklarını isterken endişe içinde olmamalı. Aman elimdekini de alırlar endişesi ile isteklerini dile getirmekten çekinmemelidirler, işte bugün biz toplum olarak bunu yaşıyoruz. Benim de içinde bulunduğum vatandaşımın haklarını, hukukunu için sizin Milletvekili aday adayınız olarak sahaya çıktım; oylarınıza, güveninize yardımlarınıza adayım” dedi.

“TOPRAKLAR ÇÖLE DÖNDÜ, EKMEĞİMİZ SUYUMUZ AZALDI”

Tarımın, hayvancılığın giderek azaldığını ve üretimin durdurulduğunu da belirten Öztoprak; “Yıllarca çalışıp çabalayan, bir üniversite bitirip halkımıza, Türk halkına, köylümüze, çiftçimize, esnafımıza hizmet etmek amacı ile devlete başvuran çocuklarımızın mülakatla önleri kesiliyor. En hareketli, en verimli, hizmet aşkı ile tutuşan gençlerimiz kahve köşelerinde, sokaklarda, kafelerde ömür tüketiyor. Bu gençler Türkiye için büyük bir kaynak, enerji, ama biz onları heder ediyoruz.

Ben, benim gencimin enerjisini, zekasını, bilgisini bu ülkeye harcamasına katkı sağlamak izin sizlerin yardımlarını bekliyorum. Onların Türkiye’de çalışmalarına katkıda bulunmak için güveninize adayım.

Çok güzel, verimli topraklarımız var. Halkımız, sizler alın terinizle, emeklerinizle bu ülkenin toprağından, dağından ormanından suyundan harikalar yaratıyorsunuz. Etimiz ekmeğimiz, odunumuz, suyumuz sizlerin, bizlerin çabalarıyla hayat buluyor, ülkemiz cennete dönüşüyor.

Ancak yirmi yıldan beri üretim durduruldu. Topraklar çöle döndü, ekmeğimiz suyumuz azaldı, ele güne muhtaç olduk. Buğdaylarımız azaldı. Pancarımız, patatesimiz, sebze ve meyvelerimiz gittikçe durakladı. Dağlarımızdaki sürüler birer birer yok aldı.  Hayvan varlığımız iyice kısırlaştı.  Ben içinizden biri olarak, bu sorunlara çare bulmak için adayım”  ifadelerini kullandı.

HAK, HUKUK, ADALET, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK NEREDE?

Kanber Öztoprak, siyasetin, millete efendilik taslamak için değil, hizmet etmek, milletin sorunlarını çözmek onların hayat standartlarını yükseltmek için yapılacağını ifade ederek; “Bugün hukuk denilen bir şey yok. Tek kişinin iradesi ile devlet denizde fırtınaya tutulmuş bir gemi gibi yalpalanıyor. Halkı düşünen yok. Rab bana hep bana anlayışı ile hareket eden yöneticiler toplumu halkı düşünmüyor, derdini dinlemiyor, derdini söyleyene “Ananı da al git” diyor. Hak, nerede, hukuk, adalet nerede, kanun, tüzük nerede, eşitlik özgürlük nerede? İşte bu anlayışı ortadan kaldırmak amacı ile sizlerin adayı oldum.  Siyaset, millete efendilik taslamak için değil, hizmet etmek, milletin sorunlarını çözmek onların hayat standartlarını yükseltmek için yapılır. İçinizden biriyim enerjimi bilgimi ve sevgimi yurttaşların için sizler için kullanmak istiyorum. Size hizmet etmek için aday oldum” diye konuştu.

“SİYASET HALKA TOPLUMA HİZMET ARACIDIR”             

15 yılda kazanılan değerlerin 20 yılda heba edildiğini söyleYEN Öztoprak; “Benim siyasetten beklentim yok. Bence siyaset halka topluma hizmet aracıdır,  sizlere güzel Bolumuza bilgimi, heyecanımı enerjimi katmak için yola çıktım. Bu ile hizmet verebilirsem mutlu olurum. Bu çorbada bir tutam tuzum olursa Bolumuz adına gurur duyarım. Hak için adalet için hukuk için, gelecek nesillerimize 21. Yüzyılda yaşana bilinir bir ülke, bir Türkiye bırakabilmek için sizden yetki istiyorum. Türk Milletinin huzuru, refahı için sizlerle el ele çalışmak istiyorum. Devleti bilen, çalışkan halkımızı tanıyan biri olarak 1980 yılından beri sizlerle Bolu halkı ile kaynaşmış biri olarak bu güzel vatana Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda güç katmak için aday adayı oldum. Gece gündüz demeden 24 saat güzel, yürekli halkımın ulaşabileceği içinizden biriyim, sizin kardeşinizim. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet halk partisinin ilkeleri ile söylemleriyle vatandaşa verdiği güvenle HAK, HUKUK, ADALET anlayışı ile çağdaş demokrat ülkelere en yakın parti olduğunu gördüğüm için Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı oldum. Bu partide insanların kul köle değil yurttaş oldukları için 15 yılda kazandığımız değerlerin son 20 yılda nasıl çarçur edildiğini gördüğüm için Cumhuriyet halk Partisine katıldım. Devlet kurumları dağıldı. HAK, HUKUK ve liyakat yerle bir edildi bozulan devlet kurumlarının yapısını yeniden inşa etmek için aday adayı oldum.” şeklinde konuştu.

“BANA YETKİ VERİN EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE BOLUMUZA HİZMET VERELİM”

Kanber Öztoprak, açıklamasının sonunda Bolu halkından yetki isteyerek;  “Bozulan adaleti, ekonomiyi tarımı eğitimi yeniden ayağa kaldırmak için yola çıktım. Bende sizlerden biriyim bu topraklarda doğdum. Bu toprağın ekmeğini yedim suyunu içtim. Adım adım ormanlarını gezdim çalıştım. Şimdi siz büyüklerimin arkadaşlarımın ve gençlerimizin fikirlerini görüşlerini alarak Bolumuza ve bütün Türkiye ye hizmet için onaylarınızı almak istiyorum. Bir Türk çocuğu olarak bizde aydınlık temiz zengin ve çağdaş bir ülkede “BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞCESİNE YAŞAMAK İSTİYORUZ. Bunu bize suna bilecek Siyasi organizasyonun Cumhuriyet Halk Partisinde olduğunu gördüm. Bu partiden Milletvekili aday adayı oldum. Bana yol açacak beni hizmet yolunda teşvik edecek kuvvet sizsiniz benim güzel içi vatan aşkı ile dolu Bolumuzun halkıdır.  Güzel dostlar ben sen anlayışı yok biz varız dağdaki çobanın ovadaki çiftçinin ormandaki yurttaşın fabrikadaki işçinin dairedeki memurun sesi olmak için bana yetki verin el ele gönül gönülle Bolumuza hizmet verelim. Bana ulaşamayacak hiçbir vatandaşımız yoktur. Cuma günü bir vatandaş yanıma geldi müdür bey milletvekili adayı olmuşsun hayırlı olsun desene bütün Bolulular sayende milletvekili olacak hayırlı olsun evet hemşerilerim benim aday olmam tüm Boluluların aday olması demektir. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlarım” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK