Meteoroloji İl Müdürü Süleyman Yılmaz, kar yağışına ilişkin, “Cumartesi akşam saatlerinden itibaren artık ilimize kar yağışının düşmesini bekliyoruz” dedi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke – Aslı Akış

Sıcak ve yağışsız kış mevsimi yaşanan Bolu’da, mevsimin ilk kar yağışı bekleniyor. Yağışlı ve soğuk hava sisteminin Türkiye’ye girmesiyle beraber mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta sonu itibariyle tekrar düşüşe geçiyor. Bolu Meteoroloji İl Müdürü Süleyman Yılmaz da Bolu’yu da etkileyecek hava sistemine ilişkin detaylı bilgi verdi.

“ARTIK İLİMİZE KAR YAĞIŞININ DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ”

Kar yağışının cumartesi günü itibariyle görülmesini beklediklerini ifade eden Yılmaz, “İlimiz için kuvvetli rüzgâr uyarımızı yapmıştık. Akşam saatlerinde yağmurla beraber yağışlı bir sistemin etkisine giriyoruz. Cumartesi karla karışık yağmur ve yüksek seviyelerde kar yağışı bekliyoruz. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren artık ilimize kar yağışının düşmesini, pazar ve pazartesi günleri kar yağışlı olarak geçmesini bekliyoruz. Salı günü etkisini biraz kaybedecek. Çarşamba günü yine kar yağışının devam etmesini bekliyoruz” dedi.

“BATI’DAN GELEREK İLİMİZİ DAHİ ETKİLEMESİNİ BEKLİYORUZ”

Yılmaz, uzun dönem tahminlerini de paylaşarak, “İlimizi etkileyen sistemin hem ilimizi hem de ülkemizi terk etmesini bekliyoruz. Cuma günü için yine yağışlı bir sistemin Batı’dan gelerek ilimizi dahi etkilemesini, kar yağışı olarak etkisini göstermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SÜRÜCÜLERİMİZİN DİKKATLİ OLMASINDA FAYDA GÖRÜYORUM”

Kar yağışı nedeniyle dikkatli olması çağrısında bulunan Yılmaz, “Bu mevsimin beklediğimiz ilk kar yağışı olması itibariyle, özellikle sürücülerimizin dikkatli olmasında fayda görüyorum. Bir de sabah saatlerinde Bolu Dağı üzerinde, Gerede’ye kadar olan güzergâhta sis hadisesinin etkili olmasını beliyoruz. Sürücülerimizin dikkatli olmasında fayda var” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim