Daha önce birçok kez haberini yaptığımız Boluspor’un eski oyuncusu Kabongo Kasongo için bir kez daha kamu oyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Bolu spor camiasına oyuncunun neden Boluspor ile yolların ayrıldığını detaylı bir şekilde anlatmak istedik.

Boluspor, Spor Toto 1. Lig de 2022-2023 futbol sezonu için yeni yönetim, yeni yapılanma ile kurulan yeni kadro ilk 7 haftada 11 puan alarak yoluna devam ediyor. Bazı kesimlerden ve sosyal medya hesaplarından yeni yapılanmada Kabongo Kasongo ile neden yolların ayrıldığı eleştiri odağı olarak mesaj bölümlerine yazılmaya devam ediyor.

Sezon başında bir kaç kez Kabongo Kasongo haberi yapmamıza rağmen bir kez daha oyuncu ile ilgili Boluspor’u yakından takip ettiğimiz için okuyucularımızı bilgilendirmek istedik.

2020-2021 ve 2021-2022 futbol sezonlarında Boluspor formasını giyen ve attığı gollerle kırmızı beyazlı taraftarların sevgilisi olan Kabongo Kasongo’nun sözleşmesinde 1 yıl uzama opsiyonu olmasına rağmen Demokratik Kongolu oyuncu sözleşmede bulunan bir açık nedeniyle sözleşmesini fesih edip ayrılmak istedi. Kabongo Kasongo, Boluspor yönetimi bunu kabul etmeyip yeni sözleşme teklifine ise hiç bir şekilde yanaşmadı.

Savaş Abak ve ekibinin göreve gelmesinden sonra Kabongo Kasongo ile birçok kez görüşme yapılmasına rağmen golcü oyuncu Boluspor’da zor günler geçirdiğini şehirden artık soğuduğunu ve kalmak istemediğini belirterek hiç bir şekilde kalmaya ikna edilemedi.

Ayrıca oyuncunun yurt dışı temsilcisi ve Türkiye temsilcisi ile yapılan görüşmelerde ise oyuncunun menajerlerine ‘Ben Bolu’da oynamak istemiyorum geçmiş dönemde bana neler yapıldığını biliyorsunuz’ diyerek transfer görüşmelerine cevap bile vermedi.

Yeni yönetimin kendisiyle masaya oturmak istemesine rağmen olumlu bir cevap alınamadı.  Daha sonrada ise Spor Toto 1.Ligin yeni takımı Sakaryaspor’un Boluspor’da kazandığı ücretin neredeyse 2 katını teklif ederek ligin seviyesinin çok üzerinde bir teklif yaptı oyuncu bu teklifi kabul ederek Sakaryaspor’un yolunu tuttu.

Editör: TE Bilisim