CHP Belediye Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İzzet Baysal gibi devlet büyüklerine ait duvar resimlerinin silinmesini isterken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konunun hassaslığına dikkat çekerek, kuruluşlarla görüşülmesi gerektiğini vurguladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi tarafından şehrin en önemli geçiş güzergahlarından olan Paşaköy Otogar Kavşağı’nda hayatını kaybeden devlet büyüklerinin portleri duvarlara resmedildi. Resimler, Karayolları ekipleri tarafından, trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle boyanmak istenince tartışmalar yaşandı. Gece yarısı Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ve Bolulu vatandaşlar resimlerin silinmemesi için nöbet tuttu.

“BOLU’YA ŞU ANDA HİÇ YAKIŞMIYOR”

Aradan geçen 2 senenin ardından söz konusu resimler tekrar gündeme geldi. Bolu Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2’nci Oturumunda konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu, resimlerin kaldırılmasını isteyerek, “Burası Bolu’nun giriş noktası. Buradaki portreler gerçekten Bolu’ya şu anda hiç yakışmıyor. Paşaköy Otogar Kavşağı… Köprünün altındaki resimler. Gerçekten Bolu’ya yakışmıyor. İstanbul’daki Gülsuyu Mahallesi gibi bir hava oluşturmuş durumda. Bence hep birlikte onay verelim, kaldıralım. Orayı bir takım sarmaşıklarla yeşillendirelim. Kimisi kırık, kimisinin yarısı var, yarısı yok. Şehrimize yakışmayan bir giriş oldu orası. Bence bütün oradaki resimleri kaldıralım” dedi.

“BİR KISMINI KIRDILAR, BOYADILAR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise meclis üyesinin isteğine, tepki gösterilebileceğini ifade ederek, “Orada herkes vardı. Karayolları bir gece aniden, Ankara’dan ekipler geliyor, buradaki müdürün haberi yok. Bir kısmını kırdılar, rahmetli Türkeş ile Erbakan’ın resmini boyamışlar. Diğerlerini de kırmışlar. Atatürk de vardı orada ne yapacaksınız dedim. Şimdi bir de Ülkücü kardeşlerimiz rahmetli Türkeş’i koymuş oraya. Sonra Milli Görüşçüler de Erbakan Hoca’nın siluetini koymuşlar. Ben şimdi Türkeş’in ve Erbakan Hoca’nın siluetini nasıl kaldırayım Cumhur Abi? Kızmaz mı bana Ülkücü kardeşlerim? Milli Görüşçü kardeşlerim üzülmez mi” şeklinde cevap verdi.

“ÜLKÜCÜLERLE HİÇ TERS DÜŞMEDİM”

Özcan, kurumlarla görüşmelerin yapılabileceğini dile getirerek, “Kötü bir şey değildi bizim yapmaya çalıştığımız. Bütün olarak da güzel olacaktı. Ama şu anki hali iyi değil. Ülkü Ocakları beni bir arayıp, ‘Eyvallah birader’ derse yaparım. Belki Milli Görüşçülere rica edebilirim Ülkücülere etmem. Yani cesursak o kadar da değil.  Hayatım boyunca kendi partimle ters düştüm, Ülkücülerle hiç ters düşmedim. Düşmem. Atatürk’ü kaldıracağız CHP’lilerle papazı bulacağız. Türkeş’i kaldıracağız Ülkücülerle… Kim kalacak dostum” dedi.

Konuya ilişkin siyasi parti ve kuruluşlardan detaylı bir açıklama yapılmadı.

Editör: TE Bilisim