Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesinde sona gelindi, 2023 yılı ilkbahar mevsimi itibari ile inşaat çalışmalarına başlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen, hak sahipleri ile yapılan uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Uzlaşma görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Kentsel Dönüşüm Projesinde yapım aşamasına geçileceğinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından; Demirciler Mahallesi Riskli Alan içerisinde fay hattı üzerinde ve fay hattı kuzeyinde bulunan konut ve iş yerlerinin boşaltılması yönünde hak sahiplerine tebligatlar gönderildi. Bilindiği gibi fay hattı üzerindeki hak sahipleri için Belediye tarafından tahsis edilen, SEDAŞ’ın güneyinde bulunan arsa üzerine 55 Konut + 9 Dükkan yapımına başlanmıştı. Kentsel Dönüşümde 2. büyük çalışma için de start verilmiş oldu.

MUSTAFA ALLAR HAK SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞTÜ”

Bakanlık tarafından verilen tahliye sürecinin 15.01.2023 tarihine kadar tamamlanacak olması nedeniyle, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları açısından Söğütlü Kahvede Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar Eski Sanayi bölgesinde bulunan hak sahipleri ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ‘’Demirciler Mahallemiz Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen hak sahipleri ile yapılan uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Bakanlık tarafından fay hattı ve kuzeyinde bulunan hak sahiplerine konutların ve işyerlerinin boşaltılması amacıyla tebligatlar gönderildi. Tahliyelere ilişkin gönderilen tebligatlar ve belirtilen tarih noktasında yetki tamamen Bakanlıkta, Belediyemizin hiçbir yetkisi ve tasarrufu bulunmuyor. Hak sahiplerinin konut ve iş yerlerinin boşaltılması ve nakillerine ilişkin hak sahiplerinden bize bir talep geldiğinde mevcut imkânlarımız dâhilinde hak sahibi vatandaşlarımıza her zaman yardımcı olmaya hazırız‘’ ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim