Kıbrıscık Belediye Başkanlığı tarafından ilçenin yöresel ürünlerinin satılması adına Yöresel Ürünler Satış Merkezinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 

Haber: Aslı Akış

Açılışa, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen ve İsa Özcan, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Sabahattin Eratalar, Bolu Kalkınma Ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen öncülüğünde ilçenin tanıtımına katkı sunmak için yerel ürünlerin bir bir markalaştırılma çalışmaları devam ediyor. Kıbrıscık Belediyesi tarafından bu çalışmalar kapsamında ilimizde ilçenin yerel ürünlerinin satışını yapmak üzere bir mağaza oluşturuldu. Büyük Cami Mahallesi İzzet Baysal Caddesi No: 157’de Eski Şekerbank’ın karşısında bulunan mağazanın açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yöresel Ürünler Satış Merkezinde, normal pirinçlere nazaran daha fazla besin maddesi ihtiva eden ve pişirme esnasında diğer pirinçlere göre daha fazla şişen Kıbrıscık pirinci, yörede doğal koşullarda yetişen yabani bitkilerden elde edilen meyvelerin özü ve sirkeleri, Kıbrıscık'da yetişen iri taneli nohut,  Kıbrıscık Kurusu ( Kürül ), Sütlü ekmeği ve  Kıbrıscık ilçesinde çıkarılan ve Hititler’den bu yana sağlığa iyi geldiğine inanılan “Kalsedon Taşı”nın satışı yapılıyor.

“AMACIMIZ KIBRISCIK ÜRÜNLERİNİ TANITMAK”

Kıbrıscık’ın yöresel ürünlerinin satışı için Yöresel Ürünler Satış Merkezi açılışı öncesinde bir konuşma yapan Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Kıbrıscık’ın yöresel ürünlerinin turizm alt yapısına hizmet oluşturduğunu ifade ederek; “Yaklaşık 10 aylık bir dönemde projelerimizi tek tek gerçekleştirmeye başladık. Kıbrıscık’ın ürünlerini Bolu’ya taşımak ve burada turizm alt yapısına bir hizmet hazırlayabilmekti amacımız. Bunun için önce Kalsedon taşı ile başladık. Ürettiğimiz ekmeklerimizi de taşıdık. Biliyorsunuz Kıbrıscık’ın değerli ürünleri var pirinç, nohut vb. gibi. Umarım burada öncelikle Kıbrıscıklılar bu işe sahip çıkar ve devam ettiririz. Bolu’ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

“KENDİSİNİ KIBRISCIK’A ADAMIŞ BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen’in yaptığı çalışmalarla kendisini Kıbrıscık’a adadığını belirterek; “Başınızda kendisini Kıbrıscık’a adamış seçimden beri hakikaten fedakarca çalışmalar yapan bir belediye başkanı var. Emin beyi tebrik ediyorum. Mütevazi kimliği, eğitimci yapısıyla Kıbrıscık ilçesimiz için bizde şahit oluyoruz elinden geleni yapıyor. Yerel ürünleri ve sizin oradaki mahalli ürünlerinizi tanıtmak için yoğun çalışmalar içinde. Kıbrıscık deyince aklıma pirinç geliyordu. Kalesdon taşını bilmiyordum. Çalışmalardan bunu da öğrenmiş oldum. İnşallah Kıbrıscık ilçemiz bu çalışmalara gerekli katkıda bulunuyordur. Başkan burayı Kıbrıscıklılara emanet etti ama biz Bolulular olarak bize de emanet aynı zamanda. Hayırlı olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kıbrıscık Yöresel Ürünler Satış Merkezi, yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdela ile resmen açıldı. Başkan Emin Tekemen, açılış sonrası satış mağazasını gezen davetlilere ürünleri tek tek tanıttı.

Editör: TE Bilisim