Kızılay Parkı Projesi, Bolu Belediye Meclisinde kabul edildi. İl Özel İdaresi tarafından  izin verilmeyen konunun yargıya taşınması bekleniyor. Konuyla ilgili Başkan Özcan, “Özel İdare’nin açacağı davayı kazanamayacağından umutluyum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi tarafından Kızılay Parkı’na yapılmak istenen yeraltı katlı otoparkı ve yeşil alan projesi hakkında İmar Komisyonu tarafından Bolu Belediye Meclisine rapor sunuldu. Görüş ayrılıklarının olduğu konuyla ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan açıklama yaptı.

“İL GENEL MECLİSİNDE YAPILAN OYLAMADA BUNU KABUL ETMEDİ”

Projenin detayını anlatan Başkan Özcan,Biz Valilik aracılığıyla Özel İdare’ye müracaat ettik. Aslında biz bunu Sayın Valimize 1 sene önce söyledik. Teklifimiz şuydu, seçimden önceki projelerimizde de vardı. Dedik ki bakın orada kot farkı var. Bir katta biz aşağıya inelim, 2 katlı bir yer altı otoparkı yapalım. Sadece üstünü Atatürk Bulvarı ile aynı kota getirip, üstünü park olarak kullanalım, otoparkı ve 13 tane dükkânı da Özel İdare’ye bilabedel yapalım dedik.  Aslında mantıklı bir teklif değil ama biz yeter ki şehir güzelleşsin, orası bir güzel görüntüye kavuşsun hem Özel İdare’nin işletebileceği şeyler çıksın ortaya dedik ancak Özel İdare, İl Genel Meclisinde yapılan oylamada bunu kabul etmedi” dedi.

“ÖZEL İDARE’YE İŞ YERİ, AVM, OTEL… ÖYLE HAYALLER KURMASINLAR”

O alana Özel İdare’nin bir mülk yapmasına izin vermeyeceği belirten Özcan, “Tabi ki yargı yolu açık tabi ama ben görevde olduğum sürece buraya Özel İdare’ye iş yeri, AVM, otel… Öyle hayaller kurmasınlar. Ben ve benden sonraki hiçbir belediye başkanı oraya yüksek katlı bir konut, işyeri benzeri bir şey veremez. Bu Bolu’ya hainliktir. Alaaddin Yılmaz’ı birçok konuda eleştirdim. Ama destek verdiğim konulardan bir tanesi buydu. Mücadele etti, yanlış etti, kaybetti. Ama ben bu sefer Özel İdare’nin açacağı davayı kazanamayacağından umutluyum. Allah’tan dilerim de kazanamazlar. Çünkü otopark ihtiyacının orada olduğu belli” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ CAMİYİ BOLU’MUZA KAZANDIRMAYA RAZIYIZ”

Alana bir alternatif sunarak, tarihi bir camiyi hatırlatan Özcan,  “Şuna da razıyız. Birisi söyledi. Sayın Vali çok üzerinde duruyor. Eskiden askeriyenin köşesinde tarihi bir cami vardı. Eğer Özel İdare bize o caminin aynısını yapmak kaydı şartıyla, burayı verirse, mülkiyeti de kalsın. Onu tekrar gözden geçirebiliriz. O askeriyenin köşesindeki küçük tarihi camiyi, meydanın içine yerleştirebiliriz. Eğer otopark olmazsa, o tarihi camiyi Bolu’muza kazandırmaya razıyız” şeklinde konuştu.

KONUNUN YARGIYA TAŞINMASI BEKLENİYOR

İmar Komisyonu tarafından Bolu Belediyesi Meclisine getirilen proje oy çokluğu ile kabul edildi. İl Genel Meclisi gerçekleştirdiği oylamada oy çokluğuyla ret kararı alarak, Bolu Belediyesi’ne, Kızılay Parkı’nı vermedi. İl Özel İdaresi’nin Belediye Meclisinde onay alan projeye karşı, dava açması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim