Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle yaptığı kabine toplantısında Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda yapılan değerlendirmelerin ardından yeni kararları açıkladı. Erdoğan normalleşme sürecinin resmen başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle yaptığı kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada normalleşme sürecinin başladığını resmen duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama şu şekilde,"Önümüzdeki süreci dinamik şekilde yürüteceğiz. Cumhurbaşkanı yardımcımızın koordinasyonunda, tüm bakanlıklarımızın katılımıyla bir normalleşme planı hazırladık. Açıklayacağım plan halkımızın beklentileri ve bakanlıklarımzın çalışmalarıyla sağlık Bakanlığımız ve bilim kurulunun görüşleri çerçevesinde şekillenmiştir. Ancak bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bu takvim bir anda Mart ayının ilk günlerindeki hayatımıza geri dönüş anlamına gelmiyor. Biraz sonra sizlerle paylaşacağım normalleşme planıyla, sadece vatandaşlarımızın günlük hayatlarını en iyi seviyeye getirmeye hedefliyoruz.”

MAYIS AYI NORMALLEŞME PLANI

Aziz milletim; sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesiyle ilgili düzenlemeleri genel olarak Mayıs Haziran Temmuz aylarına yayarak yapıyoruz. Fiziki mesafenin korunmasının, maske kullanımına devam edilmesinin bu sürecin vazgeçilmez şartları olduğunu altınıt ekrar çiziyorum. Mayıs ayı normalleşme planını paylaşmak istiyorum.

Sağlık Bakanlığımız ülkemizdeki tüm sektörlerde uygulanacak salgın tedbirlerine ilişkin dökümanlar hazırlayarak kurumlara göndermeye başladı. Tüm kurumlar ve işletmeler, faaliyetlerini bu rehbere göre yürütecek.

Editör: TE Bilisim