Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Avukat Alpay Antmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yüzde 80 zam yapıldığını iddia etti. Yurt ücretlerine zam geldiği paylaşımı ise aileleri ve öğrencileri endişelendirdi.

Haber: Cansu Gürz

CHP Milletvekili Alpay Antmen yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurt ücretlerine zam geldiğini duyurdu.

“ASGARİ ÜCRETE SÖZDE BİR ZAM YAPTILAR”

Milletvekili Alpay Antmen, KYK yurtlarına %80 zam geldiğini işaret ederek, “KYK yurtlarına %80 zam geldi. Asgari ücrete sözde bir zam yaptılar, daha zammı vermeden 3 katını geri almaya başladılar.” ifadelerini kullandı.

KYK Yurtlarına %80 oranında zam yapıldığını gösteren haberler sosyal medyanın gündemine oturdu. Birçok öğrenci, yapılan artışa tepki gösterdi. Sesini duyurmaya çalışan birçok öğrenci, zam haberine tepki gösterdi. Yapılan paylaşımlarda, KYK kredisinin zaten 850 TL olduğu, bu nedenle de yapılan zammın oldukça fazla olduğu belirtildi.

RESMİ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Antmen’in sosyal medya paylaşımı öğrenciler arasında kısa sürede yayıldı, öğrenciler ve aileleri endişeli ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Editör: TE Bilisim