Trafik kazasında hayatını kaybeden milli cimnastikçi Murat Canbaş için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Haber: Nilay Çelik-Oğuzhan Eke

Genç yaşta başladığı spor kariyerinde 1 dünya, 1 avrupa, 5 balkan ve 11 Türkiye şampiyonluğu kazanan Milli Cimnastikçi Murat Canbaş, 1994 senesinde 19 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Murat Canbaş’ın vefatının 29’uncu yıl dönümünde, Bolu Şehitler Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ile Murat Canbaş'ın ailesi ve genç cimnastikçiler katıldı.

“ONUNLA AKRABA OLMAKTAN GURUR DUYABİLİRSİNİZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Müdürü Emrullah Güler, “Cimnastik Bolu’da çok aktif bir branş olduğu için her hocamızın, her sporcunun dilinde Murat Canbaş var. Bu çok kıymetli bizim için. Bolu ilinin böyle bir değere sahip olması gerçekten hiçbir şeyler ölçülemez. Sizler ailesi olarak böyle bir evladın, böyle bir yakının mensubu olmak, onunla akraba olmaktan gurur duyabilirsiniz. Çünkü bizler Bolu’da spor camiası olarak, hem spor yöneticileri hem hocaları hem sporcularıyla ve spora gönül veren herkesle Murat Canbaş için dua ediyor ve kendisini gerçekten rahmet ve minnetle ve de gururla anıyoruz” dedi.

“BUGÜNKÜ DÜNYA ŞAMPİYONLARININ KAPISINI ARALADI”

Murat Canbaş’ın Türkiye’de bir ilki başararak, genç sporculara yol gösterdiğini dile getiren Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, “29 yıl dile kolay. Çok kısa ömründe, beraber çok güzel anılar biriktirdik. Her zaman burada konuşmaya zorlanıyorum. Burada onu büyütenler, yetiştirenler, onunla birlikte takım arkadaşı olanlar, onu tanımayıp kendisine rol model edinen büyük şampiyonlar var. Türk cimnastiğinin gerçekten ilk katıldığı dünya şampiyonasında final yaparak, 93 yılında, bugünkü dünya şampiyonlarının kapısını araladı. Çok büyük bir olay. Bugün şampiyonluklar elde ettiğimiz zaman basit gibi geliyor ama 29 yıl önce ilk defa katıldığın bir şampiyonanın çok büyük bir olay olduğunu biz cimnastik ailesi, spor ailesi olarak biliyoruz. O yüzden bir kez daha rol model olduğu için şükranlarımı arz ediyorum. Allah hepimize ölümden sonra böyle anılmayı, dua etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN YARIŞMALARDA ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETMİŞTİR”

Milli sporcunun Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğini ifade eden abla Emine Canbaş Ayvaz “Aramızdan ani ayrılışı hem biz ailesini hem de cimnastik camiasını derinden etkiledi. 19 yıla büyük başarılar sığdırmış ve Türk cimnastiğine ilklerini yaşatmış ve en küçük yaşta milli sporcu unvanını almış bir sporcudur Murat Canbaş. Jimnastik sporuna 7-8 yaşında bir okulun müsamere salonunda başlayıp, Allah’u Teala’nın ona bahşettiği yetenek ile antrenörlerin de keşfetmesi sonucu hemen yarışması gruba seçilmiştir. Ulusal ve uluslararası girdiği bütün yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil etmiştir” diye konuştu.

Konuşmaların sonrasında Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak, dua edildi. Genç cimnastikçiler, Murat Canbaş’ın mezarına çiçek bıraktı.