MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. 2 Nisan 2023 Pazar günü yapılacak MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda geçmesinin sağlanması amacıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ÖSYM İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, ilimizde yapılan hazırlıklar ve alınan güvenlik önlemleri görüşüldü.

Toplantıya BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Saygılı, Bolu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nevzat Gilan, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı Ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya katıldı.

MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ ADAY BELİRLEME SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN DİKKATİNE

ÖSYM İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısında, sınav öncesi ve sonrası ile sınav sırasında yapılacak çalışmalar ve alınacak güvenlik önlemlerinin ayrıntılarına ilişkin Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya tarafından sunum yapıldı. ÖSYM kararları doğrultusunda İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinin sınav günü 07.00 – 10.00 arası açık tutulması ve kimliğini kaybetmiş adayların bir fotoğraf ve sınava giriş belgesini ibraz etmesi halinde sınava girebilmesi için geçici kimlik belgesi düzenlemesi, sınav yapılacak binalarda adayların başta cep telefonu olmak üzere; her türlü iletişim aracı, saat, cüzdan, küpe, kolye ve teknik cihazlarla binaya girmelerinin yasak olduğu belirtildi.

SINAV BİNALARINA SON GİRİŞ SAATİ VE SINAV BAŞLAMA SAATİ

Adaylar saat 09.00’dan itibaren sınav binalarına alınmaya başlayacaktır. Sınav başlama saati 10.15’tir ancak adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Saat 10.00’dan sonra hiçbir aday sınav binalarına alınmayacağı için adayların sınav saatinden en az bir-bir buçuk saat önce sınav binalarında olması gerekmektedir. Sınav 165 dakika sürecektir.