Geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybeden Emekli Albay Şükrü Tandoğan anısına bisikletleriyle tur düzenleyen T.C. Muharip Gaziler Bisiklet Takımı, Bolu Dağı Polisevi’nde geçirdikleri gecenin ardından, Çankırı’ya doğru pedal çevirmeye başladı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş                                

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 37'nci kuruluş yıl dönümü ile Maraş bölgesinin açılış töreni sırasında geçirdiği kazanın ardından hayatını kaybeden Şükrü Tandoğan anısına Pendik'te başlayan bisiklet turunun katılımcıları, organizasyonun 2. gününde Bolu Dağı'nı tırmanarak konaklayacakları Bolu Dağı Polisevi'ne ulaştı. Grubu burada Tandoğan'ın Bolu'da yaşayan kardeşi İsmail Tandoğan ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şube Başkanı Sami Yıldız ile Kıbrıs gazileri karşıladı.

“MİNNETTARIZ”

Şükrü Tandoğan'ın kızı Gülfem Tandoğan da babasının anısına düzenlenen turun kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Sağ olsunlar İstanbul'dan başlayarak Ordu'ya kadar 861 kilometre pedal çevirecekler. Minnettarız." ifadelerini kullandı. İsmail Tandoğan ise ağabeyi adına düzenlenen etkinliğin kendilerini duygulandırdığını aktararak, katılımcılara teşekkür etti.

“NE KADAR YORUCU OLSA DA ONUN İÇİN HER ŞEY FEDA OLSUN”

Turla ilgili bilgi veren tur sorumlusu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi Ali Güngör “Bugünkü güzargahımız Bolu’dan Çerkeş’e. Tahminen saat 6 gibi orada olacağız. Ne kadar yorucu olsa da bizim yaptığımız etkinlik çok önemli bir olay, onun için her şey feda olsun. Elim bir kaza sonucu vefat eden Emekli Albay Şükrü Tandoğan anısına tüm arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu olayda benimle beraber oldukları için” dedi.

BOLU’DAN YOLA ÇIKTILAR

Geceyi Bolu Dağı polis evinde geçiren T.C. Muharip Gaziler Bisiklet Takımı, sabah saatlerinde bisikletlerine atlayarak harekete geçti. D-100 karayolu üzerinde pedal çeviren bisikletli muharip gaziler, Çankırı’nın Çerkeş ilçesine kadar 120 kilometreden fazla bisiklet sürecekler. Tur Ordu’da son bulacak.

Editör: TE Bilisim