Ses Bolu Şube Sekreteri Ersin Irmaklı, Bolumuzun Babası, Büyük Hayırsever İzzet Baysal’ı, bu yıl 33.’sü düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günlerinde minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Haber: Servet Gökçek

Her yıl 11-12-13 Mayıs tarihlerinde İzzet Baysal Şükran Günleri olarak kutlanmakta. Ses Bolu Şubesi de, İzzet Baysal Şükran Günleri nedeniyle merhum İzzet Baysal’ın hayırseverliğinin yanı sıra, mütevazı, israfı sevmeyen, mücadeleci, insanların haklarına saygılı, araştırmacı,  az ve öz konuşan ve son derece dürüst yapısı ile de çevresine örnek olmuş bir kişilik olduğunu hatırlattı.

“BÜYÜK HAYIRSEVER, KALPLERDE ÖLÜMSÜZLEŞEN İZZET BABAMIZ”

Ses Bolu Şubesi Sekreteri Ersin Irmaklı, Büyük Hayırsever İzzet Baysal’ı, bu yıl 33.’sü düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günlerinde minnet ve şükranla andıklarını aktararak, “Bolumuzun Babası, Büyük Hayırsever İzzet Baysal’ı, bu yıl 33.’sü düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günlerinde minnet ve şükranla anıyoruz… Bolu denildiğinde ilk akla gelen, İzzet Baysal Vakfı’nın kurucusu, ilimizin her mahallesinde iz bırakmış müstesna insan İzzet Baysal. Ve gönüllerdeki ismi İzzet BABA… 93 yıllık hayatında bütün maddi ve manevi birikimini Bolu ve Bolululara harcamış, başta eğitim ve sağlık olmak üzere 35 yılda 146 eseri Bolumuza kazandırmış ve adını taşıyan Vakıf ile Bolu’ya hizmetleri devam eden eşine az rastlanır büyük hayırsever, kalplerde ölümsüzleşen İzzet Babamız. Merhum İzzet Baysal hayırseverliğinin yanında;  Mütevazı, israfı sevmeyen, mücadeleci, insanların haklarına saygılı, araştırmacı, az ve öz konuşan ve son derece dürüst yapısı ile de çevresine örnek olmuş bir kişiliktir.” dedi.

MÜSTESNA HAYIRSEVERLERDEN BİRİDİR”

Irmaklı, İzzet Baysal’ın eserlerinin köy sağlık evlerinden hastanelere, camilerden huzur evlerine kadar uzandığını vurgulayarak, “İzzet Baysal’ın yaptırdığı eserler;  köy sağlık evlerinden tam teşekküllü hastanelere, camilerden huzurevlerine, kreşlerden üniversiteye kadar uzanır. Öyle ki; Bolu’da doğan bebekler, onun hastanesinde doğar, onun kreşinde büyür, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi onun okullarında bitirir,  isterse onun Üniversitesinde okuyarak meslek sahibi olur, hatta onun Huzurevinde ömrünü tamamlayabilir. İşte bu kadar hayatımıza girmiştir İzzet Baba. İzzet Baysal, vergi borcunu her daim titizlikle ödeyen, bağışlarının tamamını vergisi ödenen kazançlardan yapmış,  yıllarca İstanbul’da en fazla vergi veren ilk on kişi arasında yer alan müstesna hayırseverlerden biridir.” ifadelerini kullandı.

“EŞİ AZ RASTLANAN BİRİDİR”

İzzet Baysal’ın Türkiye’de eşine az rastlanan biri olduğunu söyleyen Irmaklı, “Sadece Bolu’da değil tüm Türkiye’de eşine az rastlanan İzzet Baysal, 1994 yılında 'TC Devlet Üstün Hizmet Madalyası' ile onurlandırılmıştır. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, ODTÜ, Mimar Sinan Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi senatoları 'Eğitimde Onursal Doktora' payesi vermiştir. TBMM 2006 Yılında İzzet Baysal Vakfına TBMM Üstün Hizmet Ödülü vermiştir. 1986 yılında İzzet BAYSAL Vakfını Kuran İzzet Babamız tüm varlığını vakfına vasiyet etmiş ve ölümünden sonra da kurduğu Vakıf aracılığı ile Bolu’ya eserler kazandırmaya devam etmektedir. İzzet Baysal Vakfı, Bakanlar Kurulu kararıyla 'Kamuya Yararlı Vakıf' olarak tescil edilmiştir. Yaptığı karşılıksız hizmetler ve yatırımlar nedeniyle birçok kuruluşlardan takdirname almış, iki kez Vakıflar Genel Müdürlüğünce 'Yılın Vakfı' seçilmiştir."” şeklinde konuştu.

“KENDİSİNİ RAHMETLE ANIYORUZ”

Irmaklı, İzzet Baysal’ın eserlerinin hepsinin de değerli olduğunu ifade ederek, “Büyük hayırsever İzzet Baysal’a, ömrü boyunca yaptığı eserlerden hangisinin daha değerli olduğu sorulduğunda; 'Halkımızın ve gençlerimizin bakışlarında hissettiğim sevgi, bunların hepsine bedeldir.' cevabını vermiş ve çok sevdiği gençlere şöyle seslenmiştir: “Sevgili gençler; size sunabildiğim bu imkânları dürüst ve gayretli çalışmaya, tasarruflu davranmaya ve sebatkâr olabilmeye borçluyum. Sizin de aynı ilkelerle benzer imkânlara erişebileceğinizden eminim.”, “Sevgili gençler! İçinizden nice Baysal’lar çıkacağına yürekten inanıyor ve sizleri seviyorum.”, Bolululara ise; Bolulular, bu vakıf sizindir ona sahip çıkınız.” demiştir. İzzet Baysal Şükran Günlerini Kutladığımız bu günlerde kendisini rahmetle anıyor, minnet ve şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Editör: TE Bilisim