Boluspor, Spor Toto 1.ligin 27.haftasında deplasmanda Ankara Keçiörengücü’nü 3-1 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı. Maçın ardından Boluspor teknik direktörü Muzaffer Bilazer açıklamalarda bulundu.

Bilazer, “Duran topların futboldaki önemini zaten biliyorduk. Posmac ile olan gücümüzün de farkındaydık” dedi.

Boluspor teknik direktörü Muzaffer Bilazer, sabırlı pas yaparak maça başlamak istediklerini ancak bireysel hatadan dolayı golü kalelerinde gördüklerini ifade ederek; Bugün bizim için çok önemli bir maçtı. Beş haftalık bir periyodumuz vardı. Bu süreci kendi adımıza düzeltmek için galip gelmemiz gerekiyordu. Bunu başardığımız için mutluyum. Rakibimiz önemli bir rakipti. Bu sene özellikle merkezdeki baskılarıyla etkili bir takım. Merkezi fazla kullanmadan, daha çok kenarları kullanıp sabırlı pas yaparak oyuna başlamak istedik. Bunu yaparken bireysel hatamız yine oldu maalesef. Daha sonraki periyotta kontrolü ele aldık. İlk yarıda sadece skoru bulamadık. Duran topların futboldaki önemini zaten biliyorduk. Posmac ile olan gücümüzün de farkındaydık. Bununla ilgili planlar yapmıştık” şeklinde konuştu.

“Göztepe maçında yaşadığımız sıkıntıyı yaşadık”

Öne geçtikten sonra geriye çekilmemeleri gerektiğine vurgu yapan Bilazer; “İstediğimiz sonucu elde ettik. 2-1’lik avantajı yakaladıktan sonra Göztepe maçında yaşadığımız sıkıntıyı yaşadık. Skor avantajını yakaladıktan sonra geri çekilmek doğru değil. Ama biz bunu maçta bir bölümde yaşadık. Hamlelerle mümkün olduğunca bunu ortadan kaldırmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ