Uzun zamandır Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini yürüten ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Nihat Alpat Öztürk için Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası binası önünde tören düzenlendi.

Nihat Alpat Öztürk’e İzzet Baysal Caddesi Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası önünde tören düzenlendi. Törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, BESOB Başkanı Tahir Gayret, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, ailesi, sevenleri, siyasi partiler, dernek üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 “BİZİM DUAYENİMİZDİ”

Yıllardır Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini yürüten Nihat Alpat Öztürk için düzenlen törende ilk konuşmayı BESOB Başkanı Tahir Gayret yaptı. Gayret konuşmasında; “45 senelik değerli arkadaşım, ustam beraber mesai yaptığım abimin acı gününde konuşmak nasip oldu ama çok üzgünüm. Biz ondan Bolu’daki ve Türkiye’deki çok oda yöneticileri, çok ders aldık. Bizim duayenimizdi. Mikrofon karşısında konuşurum ama bağışlayın içimden bir şey söylemek gelmiyor. Sevgili başkanıma Allahtan rahmet diliyorum. Sevgili ailesine sabırlar diliyorum. Bolumuzda be Türkiye’mizde unutulmayacak sivil toplum örgütleri liderlerinden birini kaybetmenin acısını ve hüznünü yaşıyorum. Ruhu şad olsun diyorum” dedi.

“KİŞİLİĞİNE, ADAMLIĞINA, ÇALIŞMASINA DOYUM OLMAYAN BİR İNSANDI”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ise Nihat Alpat Öztürk tüm esnaf ve sanatkârlara ağabeylik yaptığını ifade ederek; “Tüm esnaf sanatkarlara ağabeylik yaptı, kardeşlik yaptı; muhterem kardeşlerim böyle duygusal bir anda sizlere hitap etmek Nihat Alpat Öztürk’ü tanıtmak, onun için bir şeyler söylemek çok zor ama sizler şu alana gelmekle bu merasime katılmakla zaten her şeyi anlatıyorsunuz. Her şeyi görüyorsunuz. Ben TŞOF’da 2006 yılından 2010 yılına kadar çok değerli kardeşim Nihat beyle beraber çalıştık. Kişiliğine, adamlığına, çalışmasına doyum olmayan bir insandı. Ailesine başsağlığı diliyorum. Bolu esnaf sanatkârına, Bolululara baş sağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

“İZ BIRAKIP GİDENLERDEN”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise şöyle konuştu; “Ölüm özel bir yaşaman, özel bir an. Nihat abimiz ben Bolu’ya gelip de tanıdığım günden bu yana saygı duyduğum çok değerli bir ağabeyimiz, arkadaşımız, dostumuzdu. Burası bu kadar dolduğuna göre iz bıraktığını herkese hissettirmiş. Şehirlerde yaşayan insanlar vardır ve şehirle bütünleşen insanlar vardır. İdareciler dostları olduğu kadar da yapamadığı ve ya yapmadığı işlerden dolayı kendisine hor bakanları da vardır. Sanırım hayatında bu kadar uzun dönem sivil tolumda idarecilik yapmış olmasına rağmen hakkında hiç kimsenin kötü laf söyleyemeyeceği, ’benim gördüğüm kadarıyla’ birisi varsa Nihat abimizdi. Karşılaştığımız her an Bolu’daki birisinin işiyle ve ya kendi meslek grubuyla ilgili bir problemi çözmek için gelmiştir. Ben şahsi hiçbir işiyle ilgili benimle muhatap olduğunu görmedim. Bolu’da kimin bir derdi var ise o derdi dert etmek, çözmek ve onun derdiyle hem har olmak için çalışan ve hayatını cemiyete, Bolu’ya vakfetmiş tek adam var derseniz herhâlde istisnasız tek adam olarak Nihat abimizdi. Ömrünü Bolu’ya adamış ve hiç kimseyi kırmamaya özen göstermiş. İnşallah onun anılarını, ismini bu şehirde yaşatmak bizim görevimiz olsun diyorum. Bir iz bırakarak gitmek önemli. Yaşantısından sonra iz bırakıp gidenlerden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR İNSANI KAYBETTİK”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise duygularını şöyle paylaştı: “Keşke bu kalabalık güzel bir şey için burada bulunsaydı amacı bir olay vesilesi ile burada birlikteyiz. Gerçekten benden önceki konuşmacıların da söylediği gibi, Nihat abinin en son kazandırdığı eserin, binanın önünde bu töreni gerçekleştiriyoruz. Hani gerçekten sözün bittiği yer olur ya, kelimelerin insanın boğazında düğümlendiği işte böyle bir gündeyiz. Allah herkese Nihat abi gibi dolu dolu yaşamayı, öldükten sonra da böyle bir uğurlanmayı nasip etsin. Gerçekten bizde kendisiyle uzun yıllar çalıştık. Benim Bolu’ya geldiğimde, avukatlığa başladığımda, siyasete başladığımda ilk tanıdığım ağabeylerden bir tanesiydi. Kendisinden de çok fikir aldık. Zaman zaman da gelip istişare ederdik. Birlikte çalışırken zaman zaman benim ona onun bize hakkı geçmiştir. Ben hoca efendi sormadan söylüyorum. Bizim onda bir hakkımız var ise ben kendisine peşinen helal ediyorum. İnşallah o da bize haklarını helal eder. Çok önemli bir insanı kaybettik. Belediye başkanımız güzel bir şey söyledi. Nihat ağabey artık ismi Bolu’da hayranlık ile anılan biri o yüzden yaşatılması gereken isimlerden bir tanesi. En güzel şekilde yaşatılacaktır. Gelecek nesiller Nihat Alpat Öztürk’ün nasıl düzgün bir insan olduğunu, nasıl çalışkan bir insan olduğunu, ne kadar Bolu için mücadele ettiğini meslek odası başkanlıkları. BESOP Başkanlıkları, Şoförler Odası Başkanlıkları yaparken üyelerin hakkını hukukunu korumak için ne kadar mücadele ettiğini bence hatırlamalı. Ben tüm aileye, yakın çalışma arkadaşlarına ve tüm Bolumuza baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.” diye konuştu.

“BEN ONUN EN KÜÇÜK OĞLU OLARAK BU BAYRAĞI DEVİR ALACAĞIM”

Özcan’ın arından merhum Nihat Alpat Öztürk’ün oğlu Okan Öztürk ise duygularını şöyle dile getirdi: “Bana babamdan tek kalan miras sizlersiniz. Bunu ben gördüm burada o bunu hak etti. Ben burada hepinize çok teşekkür ediyorum. Onun son görevinde yanında oldunuz. Ben sizin huzurunuzda sayın Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’dan babamın isminin yaşatılması için bir istirhamda bulunuyorum. Son bir isteğim bu. Ben onun en küçük oğlu olarak bu bayrağı devir alacağım ve onun götürdüğünden bir kademe daha iyiye götürebilirsem bu hayatta ne mutlu bana” dedi.

Editör: TE Bilisim