YURTLARDA KALAN DEPREMZEDELERİN SAĞLIĞIYLA YAKINDAN İLGİLENİLİYOR

Bolu Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Bolu Gölköy Öğrenci Yurdu’nda açılan farklı branşlardaki polikliniklerde uzman hekimler ilimize gelen ve yurtta misafir edilen depremzede vatandaşların genel sağlık taramalarını yapıyor.

Haber: Aslı Akış

Bolu Gölköy Öğrenci Yurdu’nda sağlık merkezleri oluşturuldu. Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından evlerini kaybeden depremzedeler, Gençlik ve Spor Bakanlığına Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda ağırlanıyor. Bolu’ya gelerek Bolu Gölköy Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen vatandaşların sağlık ihtiyaçları için özel revir ve psikososyal destek birimi oluşturuldu. Yurtta bulunan misafirler için doktor, hemşire ve sağlık personelleri görevlendirildi.

Yurtta oluşturulan sağlık merkezinde muayene olan vatandaşlar gerekli durumlarda Sağlık Müdürlüğü araçlarıyla hastaneye kadar götürülüyor ve tekrar yurda bırakılıyor.

Doğa ve tarihi geziler dışında çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerle moral bulmaya çalışan depremzedelerin sağlığı da görevlilerce yakından takip ediliyor.

 “ÇOK MEMNUN KALDIK”

Kahramanmaraş’tan ailesiyle gelerek yurda yerleşen bir vatandaş sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “24 Şubat’tan beri Bolu’dayız. Diş için geldim. Sağ olsunlar ilgileniyorlar. Teşekkür ediyorum. Dişçi var, psikolog var, çocuklar için eğitim var. Çok güzel, memnunuz” şeklinde konuştu.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Gaziantep’ten eşi ve çocuğu ile Bolu’ya gelen Yakup Kavu, sağlık hizmetten faydalandığını belirterek; “3 haftadır buradayız. Biz diş için gelmiştik buraya. Hastaneye sevk ettiler. Burada Valimiz, yurt görevlileri çok ilgililer. Teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

“EKİBİMİZLE SAĞLIK HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol; “Bolu İl Sağlık Müdürlüğü olarak Sayın Valimizin koordinasyonu ve talimatlarıyla ilimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımıza ekibimizle beraber sağlık hizmetlerini kusursuzca sunmaya çalışıyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Hattat Emin Barın ve Gölköy’de KYK’da kalan depremzede misafirlerimize Gençlik Spor Müdürümüz ve müdürlüğümüz personellerinin koordinasyonuyla sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık