4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ etkinlikleri kapsamında ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gösteri yapan narkotik köpeği 'Sezar' ile polislerin bakımını üstlendiği 'Dost' isimli köpeği sevmek için birbiriyle yarıştı.

Haber: Aslı Akış

50'nci Yıl İzzet Baysal İlkokulu 1'inci sınıf öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) birimini ziyaret etti. Asayiş Şube Müdürü Mehmet Çömlekçi, çocuklara HAYDİ birimi hakkında bilgiler verdi.  Ardından Asayiş Şube Müdürlüğü bahçesindeki alanda Emniyet Genel Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi (KEM) bünyesindeki uzman narkotik köpeği ‘Sezar' ve polis memuru eğitmeni tarafından çocuklara gösteri gerçekleştirildi.

Gösterinin ardından 'Sezar'ı sevmek için birbiriyle yarışan minik öğrenciler, Asayiş Şube Müdürlüğü'nün maskotu olan Sibirya Kurdu cinsi 'Dost' isimli köpeğe de ilgi gösterdi.

Öğrenciler son olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Büro Amirliği ekipleri eşliğinde Büyük Cami Mahallesi'nde bulunan Yıldırım Beyazıt Camisi'nin ön kısmında güvercinleri besledi.

Editör: TE Bilisim