Bolu’da 35 senedir balıkçılık yapan Engin Yıldız, yeni sezondaki balık fiyatları için, “Hamsi 20 ile 30 arası olur. Çinakop istavrit olursa onlar da 30 – 40 arası olur” ifadelerini kullandı.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Yeni balık avı sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Av yasağının sona ermesiyle beraber balıkçılar denize açıldı. Ağlar denizle buluşurken, vatandaşın gözü de tezgâhlara döndü. Bolu pazarında, 35 senedir balıkçılık yapan Engiz Yıldız da yeni sezondan beklentilerini ve tahmini fiyatları aktardı.

“SEZON İYİYDİ AMA ŞU ANDA PEK BOL OLAN BALIK GÖZÜKMÜYOR”

Geçen balık sezonunu değerlendiren esnaf Yıldız,  “Önceki sezonu değerlendirirsek, bu aylarda palamut epey boldu. Marmara’da hamsicilik vardı, sezon iyiydi ama şu anda pek bir bol olan balık gözükmüyor. Palamut oldukça eksik, hamsi yok. Deniz suyu da çok sıcak olduğu için balık toplanmıyor” dedi.

“EYLÜLÜN SONUNA DOĞRU BALIKÇILIK BAŞLAR KARADENİZ’DE”

Balıkta bolluğunda başlaması için 10 – 15 gün kadar geçmesi gerektiğini belirten Yıldız,  “Belki 10 – 15 gün sonra hamside bir bolluk olabilir. Şu anda hamsi yok, tutulmadı, tutulamadı daha doğrusu. İstavritimiz var, biraz barbunya var, çupra, levrek, alabalık… Bunlar mevcutta. İnşallah Karadeniz’de bol bir hamsi olursa, hayırlısıyla hem tutan, satan,  alan nasiplenir. Bol bir balıkçılık olursa. O da eylülün sonuna doğru balıkçılık başlar Karadeniz’de. Onun için beklemekteyiz şu anda” ifadelerini kullandı.

“İŞİN ÖNÜNÜ GÖREBİLMEK ZOR”

Yeni sezonda balık fiyatlarını değerlendiren Yıldız, “Şu anda işin önünü görebilmek zor yani. Ama şöyle, büyük ihtimalle hamsi 20 ile 30 arası olur. Çinakop istavrit olursa onlar da 30 – 40 arası olur. Yani şu andaki balıkçılığın görünümü o. Ama inşallah bol olur, daha ucuz olur” şeklinde konuştu.

Sezonun ilk ürünlerinin eylül ayının 15’inden itibaren balık tezgâhlarında bolluk ve ucuzluğun olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim