Recep Tayyip Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongre'de 1428 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde, partiyi 2023 seçimlerine götürecek dönemin kadroları belirlendi. AK Parti’nin MKYK listesinden 22 kişi liste dışı kaldı. Parti yönetiminde yer alacağı iddia edilen Berat Albayrak listede yer almadı. 75 kişiye çıkartılan yeni MKYK'de ise 47 yeni isim yer aldı.

Haber: Aslı Akış

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen 7.Olağan Büyük Kongresi’ne AK Parti Bolu İl Başkanlığından Bolu Delegeleri, İl Başkanı Suat Güner, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörü Nurettin Doğanay, İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Geçmiş Dönem Gençlik Kolları Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Samet Kocadağ'ın yanı sıra AK Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın, İl gençlik Kolları Başkanı Fatih Bayrak ve çok sayıda Teşkilat Mensubu katılım sağladı. Bolu'dan ilçelerden ve merkezden 29 otobüs ve minibüs, 60 bireysel araçlarda da 3 veya 4 kişi olma kaydıyla toplamda1574 vatandaş ve teşkilat mensubu AK Parti 7'nci Olağan Kongresi'ne gitti.

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu’nda "Türkiye için güven ve istikrar" sloganıyla yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek aday olduğu kongrede, partinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu için seçim yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresinde 2023 manifestosunu açıkladı. Kongrenin ardından MKYK listesindeki değişiklikler de belli oldu.  Mevcut MKYK listesindeki 50 kişi, 75 kişiye çıkarıldı. Ak Parti’nin yeni başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan kurtulmuş oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde 81 ili coğrafi ve yöresel özellikleri, kültürel değerleri ve türkülerine atıfta bulunarak, Bolu’yu ise "Her köşesi güzellik dolu cennet şehrim." diyerek selamladı.

"KONGREMİZİ 'TÜRKİYE İÇİN GÜVEN VE İSTİKRAR' AZMİYLE TOPLUYORUZ"

AK Parti büyük kongrelerinin, kadroları yeniledikleri, bugüne kadar gerçekleştirdikleri hizmetlerin muhasebesini yaptıkları, vizyonlarını güncelledikleri demokrasi şölenleri olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekim 2003’teki ilk olağan kongremizde, 'Her şey Türkiye için, bu ışık hiç sönmeyecek.' diyerek yola çıkmıştık. Kasım 2006’daki ikinci olağan kongremizde, 'Türkiye'nin partisi, Türkiye'nin lideri.' diyerek milletimizle kucaklaşmıştık. Ekim 2009’daki üçüncü olağan kongremizde, 'Biz birlikte Türkiye'yiz.' diyerek ülkemizi kucaklamıştık. Eylül 2012'deki dördüncü olağan kongremizi, 'Büyük millet, büyük güç, hedef 2023.' diyerek taçlandırmıştık. Eylül 2015'deki beşinci olağan kongremizde '2023 Kararlılığımızı' tekrar vurgulamıştık. Ağustos 2018’deki altıncı olağan kongremizi, 'Millet bir, hedef bir.' diyerek gerçekleştirmiştik. Bugün de 'İnandığın yolda yürü.' diyerek hazırlandığımız yedinci olağan kongremizi 'Türkiye için güven ve istikrar.' azmiyle topluyoruz."

Her büyük kongrede vizyonlarını daha ileriye taşıdıklarını, hedefleri daha da büyüttüklerini, eser ve hizmet siyasetini daha güçlendirdiklerini anlatan Erdoğan, "Biz, siyasetin sadece geçmişle değil aynı zamanda bugünle güncelle de sınırlı kalmaması; yarını, geleceği, umudu kucaklaması gerektiğine inanan bir mefkureye sahibiz. Yarın diye ifade ettiğimiz büyük ufuk, bizim maziden atiye kurulan köprü dediğimiz, geçmişi ve bugünü de içeren kuşatıcılığa özellikle sahiptir. Bunun için bizim inancımızda umutsuzluk, yani yarından ümidini kesmek, küfre eşdeğer görülmüştür." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından yapılan seçimde, Kongre Divan Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarına göre 1431 oy kullandığını, 1428 oyun geçerli, 3 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi.

Yavuz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçerli 1428 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığa seçildiğini duyurdu. Partinin 75 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylamayla belirlendi.

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Erdoğan teşekkür konuşmasında, “Şahsımı bir kez daha genel başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı bir masa başı ittifak değil, gönül mutabakatıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Partimizin 7. Olağan Büyük Kongresi'ni aşarıyla tamamladık. Şahsımı bir kez daha genel başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. MKYK ve Merkez disiplin kuruluna, demokrasi hakem kuruluna, asil ve yedek olarak seçilen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

AK Parti olarak yeni bir heyecanla daha büyük bir aşkla 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Şunu unutmayın 2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır. Cumhur İttifakı bir masa başı ittifak değil gönül mutabakatıdır. Dolayısıyla bir yerlere çekip çevirmeye çalışanlar boşuna uğraşıyorlar. Zillet ittifakı içerisinde olanlar yollarına devam etsinler. Ama Cumhur İttifakı'nın onların tanımına girecek hiçbir yanı yoktur. 19 yıldır kesintisiz yürüttüğümüz ülkemize ve milletimize hizmet yolculuğumuzu bundan sonra daha kararlı bir şekilde Cumhur İttifakı olarak devam ettireceğiz. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, kimseyi ayırmadan ayrıştırmadan 84 milyonun birlik ve beraberliği için bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldiğimizi tekrar ortaya koyacağız. Bugüne kadar ekonomiden demokrasiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda hayata geçirdiğimiz icraatlarla ülkemizi şaha kaldırdık.

Meydanlarda ve kürsülerde milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve asla bunları unutanlardan olmadık. Kavline sadık, ahdine bağlı bir kadro olarak yeni ve sivil bir anayasa başta olmak üzere milletimize olan vaadlerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız. En büyük güven kaynağımız desteğini bizden esirgemeyen aziz milletimizdir. Yolumuz uzun görevimiz zor mesuliyetimiz ağırdır. Sözlerimi şu güzel dua ile tamamlamak istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim