İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs’ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı 1. tur seçimlerinin ardından ilk kez açıklama yaptı. Akşener; “Sadece kendinizi değil, ailenizi, dostlarınızı, akrabalarınızı da sandığa götürün, Kılıçdaroğlu'na oy verin” dedi.

Haber merkezi

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener,  Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı oy oranları ile seçmen sayılarına dikkat çekti.

“0-0 BAŞLAMASI GEREKEN BİR SEÇİM OLUYOR”

Akşener; “45 miting yaptık, 54 noktada çalışma yaptık. 14 Mayıs'ta seçim sonuçları açıklandı. Mutlaka 1 oy İYİ Partiye, 1 o da Sayın Kılıçdaroğlu’na oy istedik. Çünkü biz Millet İttifakı içinde seçime kendi logomuzla girdik. İlginç bir mevzu var burada. Sayın Erdoğan, yüz 49,52 oy aldı. 27 milyon 133 bin 849 oy almış. Sayın Kılıçdaroğlu 24 milyon 595 bin 978 oy almış. Erdoğan’ın oyunu bütün seçmene vurduğunuzda yüzde 42 oluyor. 12 milyon potansiyel seçmenimiz var. Bu seçim bir referandum olan ve 0-0 başlaması gereken bir seçim oluyor.

İkinci tur seçimlere yönelik görüşmeler yaptık. Kılıçdaroğlu'na çalışılacağı için merkezinin CHP olduğu iletişim dilinin CHP tarafından organize edildiği ortaya konulduğu bir çalışma gerçekleştirildi ve bir kampanya grubu kuruldu. 81 ildeki tüm teşkilatlarımız, eski ve yeni vekillerimiz çarşambadan itibaren saha çalışmasına başladılar.” Şeklinde konuştu.                    

“SANDIĞA GİDİN, KILIÇDAROĞLU'NA OY VERİN”

Açıklamasının devamında Akşener seçmenlere seslenerek oy verme çağrısında bulundu. Akşener; “Sadece kendinizi değil, ailenizi, dostlarınızı, akrabalarınızı da sandığa götürün, Kılıçdaroğlu'na oy verin.

“YA KADINLARA TECAVÜZ EDENLERDEN YANA OLACAKSINIZ, YA DA...”

28 Mayıs'ta vereceğiniz kararla; ya seçim kazanmak uğruna kadınlara şiddeti, ölümü, tacizi, tecavüzü ve hatta sahiplendirilmeyi reva görenleri seçeceksiniz; ya da kadınların, çocukların gençlerin hakkını hukukunu koruyup iyileştirmek isteyenleri seçeceksiniz.

“VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN DİYENLERİ SEÇECEKSİNİZ”

Ya; dün olduğu gibi milli bayramlarda Atatürk’ümüzün adını bile anmamak için her şeyi yapanları seçeceksiniz ya da her milli bayramı Atatürk’ümüzün adıyla, iziyle kutlayanları seçeceksiniz. Ya ne mutlu Türküm demekten rahatsız, cumhuriyet değerlerimize gıcık olanları seçeceksiniz ya da varlığım Türk varlığına armağan olsun diye ant içenleri seçeceksiniz.

Ya 2019'da PKK'ya, 2023'te Hizbullah'a sırtını dayayanları seçeceksiniz ya da ülkemizde terörün gölgesini bile barındırmayacak olanları seçeceksiniz. Ya gücünü mafyalardan alanlardan ya da gücünü yalnızca milletin iradesinden alanları seçeceksiniz.

“SIĞINMACILARI ÜLKELERİNE GÖNDERECEKLERİ SEÇECEKSİNİZ”

Ya ensar diye diye ülkemizi yol geçen hanına döndüren, vatandaşlığımızı pazarlayanları seçeceksiniz; ya da hududumuzu namus, nüfus cüzdanımızı tapu bilenleri seçeceksiniz. Ya Suriyelileri gönderemeyiz diyenleri seçeceksiniz ya da tüm oyunları bozarak, Avrupa'nın göçmen hendeği olmayı reddedenleri, sığınmacıları ülkelerine gönderecekleri seçeceksiniz.” İfadelerine yer verdi.

“BU SEFER İŞİMİZ DAHA KOLAY”    

Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ıslak imzalı tutanakların genel merkezlere gönderileceğine işaret ederek;  “Yeni bir sistem kuruyoruz. Seçim günü ıslak imzalı bütün tutanakları CHP il ve ilçelerine sonra da genel merkezlere gönderecek. İnsan unsurumuzu, avukatlarımızı, bilgiyi tek bir alanda toplayacağız. 2000 sandığa itiraz etmiştik. Bir kısmı tamamlandı. 2 şehrimizde milletvekili itirazlarımız devam ediyoruz. Bu sefer işimiz daha kolay, büyük iftiralara uğradık, doğru anlatırsak daha iyi sonuç alırız.” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ