Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 18.00’da toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesi maske yasaklarının kalkması. Toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuya açıklık getirecek bir açıklama yapması bekleniyor.

HABER: ASLI AKIŞ

2 yıldır hayatımızın bir parçası haline gelen maske, masaya yatırılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu toplantısında maskenin ne zaman çıkacağını ve PCR testlerini ele alacaklarını açıklayacağını belirtmişti.

Koronavirüs'te omicron varyantı dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken bir diğer konu da toplum bağışıklığı oldu. Omicron varyantının diğer varyantlara göre daha hafif atlatılması ve daha bulaşıcı olması nedeniyle toplam bağışıklığı konusunu da gündeme getirdi.

Vaka sayılarının çok yüksek seyretmesi aynı zamanda toplum bağışıklığı konusuna da yardımcı oluyor. Üstelik hastalığın genelde hafif seyretmesi de işi kolaylaştırıyor. Vaka sayıları yüksek olduğu halde de yoğun bakım doluluk oranları aşırı yükselmiyor. Bu nedenle maskenin bazı alanlarda kalkması da söz konusu.

MASKE YASAĞI KALKIYOR MU ?

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 18:00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi maske yasağının açık alanlarda kalkması olacak. Bu hamlenin toplum bağışıklığına da katkıda bulunması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı sonrası yapacak.

Söz konusu açıklamayı yapacağını sosyal medya hesabı üzerinden bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ; “Koronavirüs Bilim Kurulu yarın, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanıyor. SAAT 18.00’DA bir açıklama ile huzurlarınızda olacağım. Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. Buluşmak üzere.” şeklinde duyurdu.

Editör: TE Bilisim