Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen İl Özel İdarenin %50 desteği ile finanse edilen üreticilere kaba yem ihtiyacına yönelik silajlık mısır tohumlarının hasadı yapıldı.

Silajlık mısır hasadına, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, şube müdürleri, personel ve üretici katıldı.

“DEKARDA 5-8 TON CİVARI BİR VERİM SAĞLAMAKTA”

Silajlık mısır hasadın bir konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, İl Özel İdaresinin destekleyerek %50 oranında finanse edildiğini aktararak, "Ülkemiz hayvancılığının en önemli girdilerinden biri yeterli miktarda ve düşük maliyetli kaliteli kaba yemdir. İlimizde yapılan hayvancılık faaliyetlerinde kaba yem gereksinimini gidermeye yönelik hazırlamış olduğumuz projeyi İl özel idaremiz destekleyerek %50 oranında finanse etmiştir. Mısır silajında kaliteli bir silaj için uygun hasat zamanının belirlenmesi önemlidir.  Silajlık mısır hasat zamanı koçanlardaki danelerin olgunlaşmaya başladığı fakat dişle kolaylıkla ezilebilecek derecede su barındırdığı, yaprakların ise yeşil olduğu dönemde yapılmaktadır. İlimiz 2022 üretim yılı üretim sezonu için il müdürlüğümüz tarafından dağıtılan 380 paket silajlık mısır tohumu ile yaklaşık 3.000 dekarlık alanda kaliteli kaba yem üretimi gerçekleştirilmiştir. Kaliteli kaba yem, kaliteli ve uygun maliyetli üretimi beraberinde getirmektedir. Bolu'da yeter ki emek verelim çalışalım topraklarımız verimli, yağışlar bol. Kaliteli danelere sahip silajlık mısırlarımız dekarda 5-8 ton civarı bir verim sağlamaktadır.  Silajlık mısırlarımız hayvancılık yapan üreticilerimize önemli katkı sağlayacaktır.  Üreticilerimize emeklerinin karşılığını alacağı bereketli ve kazançlı hasatlar diliyorum. Başta Sayın Valimiz ve Bolu Milletvekillerimiz olmak üzere, İl Özel İdaremize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Sultanköyde 20 Dekar arazide silajlık mısır ekimi yapan üreticinin yaptığı açıklamada, 20 dekarlık arazide yaklaşık 150 ton civarında ürün almayı hedeflediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim