Elektrik, doğal gaz ve akaryakıta yapılan zamları eleştirmek ve protesto etmek için Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları 80 ilde ortak basın açıklaması düzenlerken Bolu il örgütü basın metninin yollamakla yetindi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim için hazırlanırken kiminle yol yürüyeceğini gözden geçirmeli.

Haber: Ahmet İshak Gülen

Cumhuriyet Halk Partisi 81 ilde 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren yüksek zam oranlarıyla alakalı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen basın açıklamasında yapılan zamlar sert dille eleştirildi.  1 Ocak günü yürürlüğe geçirilen elektriğin zamlı tarifesinde ilk kademeye yüzde 52, bir üst kademeye de yüzde 127 zam yapıldı ve sosyal medyada paylaşılan faturalarla tepkiler büyüdü.

CHP il başkanlarının eş zamanlı düzenlediği basın açıklaması Türkiye genelinde ses getirirken, Bolu İl Başkanlığı, basın metni ve fotoğraf yollamakla yetindi.

BOLU NEDEN DESTEK OLMADI ?

Uzun süredir basın açıklaması ve törenlere katılmayan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu yerine açıklama yapabilecek kimse parti içerisinde yer almıyor mu? CHP Bolu il Başkanvekili Mehmet Akça ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu daha önce açıklamalarda bulunurken, Türkiye’nin tüm il başkanlarının katıldığı basın açıklamasına Bolu İl Başkanlığı olarak destek verilmesini istemediler mi?

Genel seçimlerin öne alınması gerektiğini her fırsatta dile getiren ve 81 il olarak seçimlere hazırız görüntüsü veren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Bolu İl Başkanlığı hakkında bilgi sahibi olsa tutumu ne olurdu?

“BİZ CHP’YE DEĞİL TANJU ÖZCAN’A OY VERDİK” 

Kendi partisine dahi muhalif olan Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yerel seçimlerde topladığı oy genel seçimlerde düşecek mi? Düşmesi durumunda sürekli duyduğumuz söylemin, Bolu’nun tamamı için geçerli olduğu kanıtlanmış olacak, “Biz CHP’ye değil Tanju Özcan’a oy verdik.”

DESTEK OLACAKLAR MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı videolu basın açıklamasında elektrik faturalarını ödememe kararı aldığını dile getirdi, Bolu İl Başkanlığı olarak alınacak karar merak uyandırdı. Gene başkanı destekleyecekler mi yoksa Başkan Özcan’ın seçimlerde çalışıp oy toplamasını mı bekleyecekler?

Editör: TE Bilisim