SOL Parti Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Sinan Cantürk, Bolu’daki doğa sorunlarına dikkat çekerek, “Hiç kimse bunu istemiyor. Mudurnu tarihi bir kasaba, Mudurnu’ya yakınlığıyla bilinen Abant’ı, Düzce’ye almak gibi bir şey söz konusu” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Saha çalışmalarına devam eden SOL Parti İl Örgütü ilçelerde ve mahallelerde vatandaşlarla bir araya geliyor. SOL Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Sinan Cantürk de çalışmalar sırasında sahada yer alıyor.

Milletvekili adayı gösterildiği için teşekkür eden Cantürk, gözaltına alınmalarına ilişkin, ““Bolu’daki devrimci demokratik bütün kurumlara teşekkür ederim. Beni aday gösterdiler çok mutluyum. Ama bu süreçte çalışmalarımız biraz zor geçiyor. Çalışmalarımız, faaliyetlerimiz engellenmeye çalışıyor. Sokağa her çıktığımızda gözaltına alınıyoruz. Mudurnu’da da gözaltına alındık ama 50 yıllık bir tarihimiz var. Bu tarih gereği defalarca gözaltına alınsak da sokaktan vazgeçmeyeceğiz. Baskılar bizi yıldıramayacak” dedi.

“SOKAKTA OLMAK İNSANLARI MUTLU EDİYOR”

Sahada, vatandaşın kendilerine sıcak yaklaştığını vurgulayan Cantürk, “Vatandaşlar aslında çok iyi kucaklıyorlar bizi.  Mudurnu’da öyle oldu, ben Mudurnuluyum belki onun etkisinden kaynaklanmış olabilir. Yani SOL’a ihtiyacı olduğunu görüyoruz aslında. İnsanlar bizi bağrına basıyor. Çünkü yıllardır sokakta, sokak mücadele verilmiyor. Buna daha çok Fatsa’da, İzmir’de, İstanbul’da, diğer yerlerde halk buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda sokakta olmak insanları mutlu ediyor, bizi daha çok bağrına basıyorlar. Bizi daha çok ciddiye alıyorlar” ifadelerini kullandı.

“DOĞAYI HOR GÖREN GELECEĞİ ZOR GÖRÜR”

Bolu’nun çevre sorunları olduğunu belirten Cantürk, çözümleri için çalışacaklarının altını çizerek,  “Bolu’da birçok sorun var aslında. Doğa katliamı, çalışan fabrikaların iş statüsüne uygun olmaması gibi… İlk önce doğa, ‘Doğayı hor gören geleceği zor görür’ diyoruz. Bu anlamda çalışan fabrikaların usulüne uygun şekilde çalışmadığı biz biliyoruz. Birçok sorun yaşanıyor, Kıbrısçık’ta, Mudurnu’da, Gerede’de, Mengen’de, Yuva Köyü’nde vesaire. Bunları engellemek için bütün çabamızı ortaya koyacağız.”

“HİÇ KİMSE BUNU İSTEMİYOR”

Düzce’den, Abant’a açılan yola ilişkin de konuşan Cantürk, “Bolu’da büyük sorun. Hiç kimse bunu istemiyor. Mudurnu tarihi bir kasaba, Mudurnu’ya yakınlığıyla bilinen Abant’ı, Düzce’ye almak gibi bir şey söz konusu. Ben Mudurnulu olduğum için oradaki insanlarla yüz göz oluyorum. Herkes tepkili buna, karşı duruyorlar”

Editör: Oğuzhan EKE