Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları, Kırıkkale Valiliği'nin ev sahipliğinde yapıldı. Yarışmaya Yıldız B kategorisinden katılan Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü Takımı ikinci oldu.

'Pedallar Anadolu'nun kalbinde' sloganıyla Kırıkkale Valiliği himayesinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları Kırıkkale'de sona erdi. 13 ilden 50 bisikletçi katıldığı ve Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda startı verilen 'genç erkekler' kategorisindeki bisikletçiler kıyasıya yarıştı.

Çok sayıda polis ve jandarma personelinin görev aldığı şampiyonada, bazı yollar trafiğe kapatıldı. U17 erkekler 75 kilometre ve U15 erkekler 58 kilometre yarışlarının yapıldığı şampiyona da master erkekler 96 kilometre, U17 kadınlar 75 kilometre, U15 kadınlar 58 kilometre, 25 Eylül pazar günü ise kriteryum etapları koşuldu.

Üç gün süren şampiyonada 40 ilden katılan 420 bisikletçi, kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu bölgelerde pedal çevirdi.

Yarışlara, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Yahşihan Kaymakamı Ender Ender Faruk Uzunoğlu ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim