Boluspor’da alınan olağanüstü kongre kararı sonrası Boluspor kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, açıklamalarda bulundu. Boluspor tesislerinde basın mensuplarının karşısına geçen Çarıkcı, kırmızı beyazlıların borcunu da açıkladığı toplantıda geçmiş dönemlerde Boluspor’un şirketleşme süreci ile ilgili bilgiler verirken bu süreçte Boluspor kulübü eski başkan yardımcılarından iş insanı Oktay Ercan ile ilgili yaptığı açıklama sonrası Oktay Ercan özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Necip Çarıkcı yaptığı basın toplantısında Boluspor’un eski başkan yardımcılarından Oktay Ercan ile şirketleşme konusunda görüştüklerini söylerken; “Boluspor’un iyi olması için şirketleşme konusunda da artık Türkiye’de bütün kulüpler şirketleşiyor. Avrupa’da kulüpleri şirketler satın alıyor. Daha önce Oktay Bey konusu gündeme geldi. Belediye Başkanımız ile de bu konuda istişare etmiştik. Taraftarlarımız ve basınımız ile tanıştırdık. ‘Boluspor şirketleşirse çok daha iyi olur’ dedik. Samsunspor, TFF 2. Lig’e düştükten sonra Yıldırım Holding sahibi Yüksel Bey tarafından satın alındı. Bu sene Samsunspor şampiyon olarak TFF 1. Lig’e çıktı. Bu sene de Samsunspor şampiyonluğun en büyük adayı. 2019-2020 sezonu başında Oktay Bey ile bir toplantı yaptık. 20 Haziran 2019’da İstanbul’da yapılacak toplantıda Oktay Bey, Profesyonel Futbol Şube Sorumlumuz Hakkı Öztabağ, Ertuğrul Sağlam ve ben olacaktık. Oktay Bey 15 Milyon TL bütçe ayıracak, 12 Milyon TL Boluspor bütçe ayıracaktı. Her ne olduysa toplantıya üç gün kala Oktay Bey özel sebeplerden dolayı bu olaydan vazgeçtiğini bana bildirdi. Biz de İstanbul’a gidemedik. O gün aslında Boluspor’un kurtuluşu olacaktı. Boluspor, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile şampiyonluğa oynayacaktı” şeklinde konuştu.

Karşılıksız ve Borçsuz Milyon Dolarlar Verdim

Necip Çarıkcı’nın bu açıklaması sonrası yazılı olarak açıklama yapan Oktay Ercan; başarısızlığın bana fatura edilmesini üzüntüyle karşılıyorum derken sözlerine şu şekilde devam etti.

Ercan “ Ben size söylemiştim sezon basında şartlarımı. Ama bu şartlar oluşmadı. Benim Boluspor’a yaptıklarım ortadadır. Karşılıksız ve borç vermeden milyon dolarlar verdim 3 yılda. Başkanın beni sorumlu olarak göstermesine üzüldüm. Yaptıklarım gündeme getirilmeden, zorunluluğum olmadığı halde yapmadıklarımla gündeme gelmekten dolayı üzüntü duydum. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Boluspor’u seviyorum ama başarısızlığın bana fatura edilmesini üzüntüyle karşılıyorum. Boluspor’a bundan sonra yeni yönetimi ile beraber başarılar dilerim.”

Editör: TE Bilisim