İkinci devrenin 7. haftasının maçları oynanıyor, 26. haftadayız.

1 maçı kar muhalefeti nedeniyle ertelenen 1 maçını da bay geçtiği için Boluspor 5 müsabaka yapmış. 4 maçını kazanmış, 1 tane de beraberliği var. Berabere kaldığı maçta da henüz iki takımda gol bulamamışken penaltı kaçırmış. Bu süreçte ligde ilk iki sırada yer alan Ankaragücü ve Ümraniye takımlarının mağlubiyetleri var. Oynanan oyun beğenilmeyebilir, eksiklikler olabilir ama çok uzun zamandır Boluspor'un bu şekilde bir seri yakaladığını hatırlayamıyorum.

Boluspor camiası biraz sabırsız, biraz aceleci. 3 maç kazanınca takımı şampiyon yapıyor, 3 maç kaybedince şampiyon olan takımı amatöre kadar gönderiyor. Hepimiz biliyoruz ki her maçını kazanabilen bir takım yok. Dünyanın en kaliteli ligi olarak gösterilen İngiltere Premier Ligi'nde -dün oynanan maçta- lider olan Manchester City takımı kendisinden 27 puan geride olan Tottenham takımına yenilebiliyorken Boluspor camiası takımın sürekli kazanmasını istemekte.

Performansı bu şekilde devam ederse düşecek mi acaba diye soru işaretleri oluşturan takım rahatlıkla play offlara kalabilir ama bu sezon Boluspor belki tarihi boyunca yaşamadığı bir süreç geçiriyor; taraftar maçlara gelmiyor. Düşmeye oynarken, zirveye giderken, depremde oturacak evi yokken, cebinde parası yokken her koşulda takımın yanında olan taraftar stadyumun yolunu unuttu. Ortada bir sorun var ama çözüm için taraflardan olumlu bir çaba yok. Bu tablo Boluspor'a ilerleyen süreçte yarardan çok zarar verecektir.