Boluspor’un 3 Ocak’ta başlayan Antalya/Belek kampı tüm hızıyla devam ediyor. Teknik direktör Osman Özköylü yönetiminde çalışmalarını sürdüren kırmızı beyazlı oyuncular tamamen ikinci yarıya odaklandı. Boluspor teknik direktörü Osman Özköylü’de bir çok konunda sorularımızı yanıtladı.

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Takıma katılan oyuncular, yapılacak transferler ve birçok konuda özel açıklamalarda bulunan Boluspor teknik direktörü Osman Özköylü’nün açıklamalarından satır başları şöyle:

“İKİNCİ YARIYA GÜÇLÜ BİR BOLUSPOR OLARAK GİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

“İlk yarı yaşadığımız kadro darlığından kaynaklanan, sakatlıklardan kaynaklanan problemler bizi ciddi anlamda geride bıraktı. Bunu düşünerek mutlak suretle devre arası takviyeler yapılması gerekiyordu. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımız oldu. Bunlara da çok teşekkür ediyoruz Boluspor’a vermiş oldukları hizmetlerden dolayı. Ama ikinci yarı çok daha zorlu geçecek. Çok daha seviyesi yüksek, kalitesi yüksek, mücadele gücü yüksek oyuncularımızı takımımıza katmamız gerekiyordu. Elimizdeki oyuncularla birlikte iyi bir takım oluşturup bu takımın seviyesini kamp döneminde biraz daha yukarılara çıkararak, sakat oyuncularında takıma geri dönmesini sağlayarak yeni transferlerle ikinci yarıya güçlü bir Boluspor olarak girmeye çalışıyoruz.”

“KONE’NİN OLMAMASI BİZİ ÇOK ZOR DURUMDA BIRAKTI”

“Yapmış olduğumuz transferler var, kampa katılan arkadaşlarımız var. en son almış olduğumuz stoper arkadaşımızın sağlık kontrolleri yapılacak. Sağlık kontrollerinden sonra oda imzasını atacak. Takımla çalışmalara başlayacak. Bunun haricinde gelecek olan bir kalecimiz var. Zaten biz bir şey söylemesekte basında birçok şey duyuluyor. Biz bunların çok fazla duyulmasını istemiyoruz. Duyulmasından sonra farklı şeyler oluyor, farklı menajerler devreye giriyor, farklı insanlar devreye giriyor. Oyuncunun aklını çelmeye çalışıyorlar, menajerin aklını çelmeye çalışıyorlar. Anlaştığımız İbrahime Kone’nin kulübüne kadar ulaşıp, Boluspor’u kötüleyerek Boluspor’un para ödemeyeceğini söyleyerek kulübünün aklını karıştırdılar. Kulüp Boluspor’a gelmesine izin vermedi. Biz 1,5 aydır Kone ile uğraşıyoruz. Oyuncuyla görüştük, oyuncu her şeye razı, burada olmak istiyor. Hatta kulübüne de rest çekti. “Ben Türkiye’ye gideceksem sadece Boluspor’a gideceğim, onun haricinde hiçbir yere gitmiyorum kalıyorum. Kulübümde.” dedi. Oda çok büyük bir duruş gösterdi ama nolursa olsun çıkmaması lazım. Evet basının görevi. İnsanlara haber servis etmeleri, insanların bir şeyleri öğrenmelerini sağlamak ama bu dönemde yapılan haberler maalesef bizlere zarar veriyor. Şuanda biz santraforsuz kaldık. Bittiğini düşündüğümüz oyuncu için farklı bir oyuncuya yoğunlaşmadığımız için şuanda dün itibariyle Kone’nin olmaması bizi çok zor durumda bıraktı. İlk maç itibariyle Poepon cezalı. Batuhan’ı göndermiştik. Şuanda forvet oyuncumuz yok. Belki de ilk maça forvetsiz çıkacağız. Bunun nelere sebep olduğunu herkes görmeli.”

“TRANSFERLERİMİZDEN MEMNUNUZ”

“Genel anlamda transferlerimizden memnunuz. Bize çok güç katacaklarını düşünüyoruz. Mustafa Durak’ın, İsmail’in, Hakan Arslan’ın sakatlıklarının geçmesi ve takıma katılması takımla beraber antrenmanlara başlaması bizim için çok çok önemli. Hakan Arslan’ın sakatlanmasından sonra sol kanatta çok ciddi problemler yaşadık. Oraya farklı oyuncular oynatmak durumunda kaldık. Mustafa Durak’ın sakatlanması bizi çok etkiledi. Arkasından Mustafa Eskihellaç’ın, Bilal’in iki defa üst üste sakatlanması yine son maçta sakatlandı. Bilal yaklaşık 3-4 hafta daha yok. Bu durumlar bizleri beklentilerimizin altında bıraktı. Çok şanssız maçlar oynadık. Çok talihsiz goller yedik. Kazanabileceğimiz veya puan alabileceğimiz maçlarda eli boş döndük. Hepsi bizim için bir ders. Bu bizim için bir sınav diye düşünüyoruz. İkinci yarı almış olduğumuz derslerden yola çıkarak bunları düzeltmek için iyi bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Yarışmacı bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bir an önce bulunduğumuz yerden yukarı çıkıp, kendimizi güvenli bir yere atıp ondan sonra daha rahat oynamak istiyoruz.”

“ÜZERİMİZDE STRES VAR”

Üzerimizde ister istemez bulunduğumuz yer itibariyle stres var, gerginlik var. oyuncularımızda var, bizlerde var, taraftarlarımızda var. Herkeste bu durum var. İnşallah ikinci yarı iyi başlayarak Osmanlıspor maçıyla 3 puanla başlayarak takımın tekrar bir özgüven kazanmasını bundan sonra oynayacağımız zorlu maçları bu anlamda daha güvenli çıkmasını sağlamaya çalışacağız.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Sağ olsun başkanımızla çok ciddi mesai harcıyoruz. Doğru oyuncuyu kulübün bütçesi doğrultusunda takıma katmaya çalışıyoruz. Kulübe zarar vermemeye çalışıyoruz. Maddi anlamda kulübü yıpratmamaya çalışıyoruz. Buna rağmen ucuza alabileceğimiz rakamlara kaliteli oyuncular almaya çalışıyoruz. Şuana kadar yapmış olduğumuz tüm transferler bence çok çok yerinde. Bu konuda da başkanımıza teşekkür ediyorum. Bize olan güveninden dolayı, bize yardımlarından dolayı. Şuanda görüştüğümüz oyuncular var. Onlarla ilgili de son gelişmelerden sonra imza aşamasına gelir ve onları da tamamladıktan sonra artık transferi de kapatıp, tamamen maçlara konsantre oluruz.”

“GELECEK SENE SÜPER LİGE OYNAYAN BOLUSPOR’UN TEMELLERİNİ ATMAK İSTİYORUZ”

“Öncelikle taraftarlarımıza, seyircimize halkımıza teşekkür ediyorum. Şahsıma duydukları güvenden dolayı. Bu beni çok mutlu ediyor, çok onore ediyor. Bu benim adıma da kulübe, şehre, taraftara çok daha fazla şeyler verme noktasında daha çok hırslandırıyor. Açıkçası daha da istekli hale getiriyor. Ben hırslı bir insanım. Her zaman doğru şeyler yapmaya çalıştım. Gittiğim kulüplerde hiçbir şekilde yanlış bir işin içinde olmadım. Hep doğru takımları kurmaya çalıştım, doğru oyuncular transfer etmeye çalıştım, doğru futbol oynatmaya çalıştım. Ekibimle birlikte bu konuda çalıştığımız kulüplere faydalı olmaya çalıştık. Bu konuda şükürler olsun ki, çok doğru işler yaptığımızı düşünüyorum. Birçok takımın şampiyonluğunda bizim payımız var. Hazırladığımız takımlarla zaten bunu gösterdik. Benim burada en büyük amacım Boluspor’un gelecek sene özellikle ama futbolun içinde mucizeler var. Bunun için bizim için ilk 4 maç çok önemli. Bu ilk 4 maçı güzel geçtiğimiz takdirde ilerisi için çok farklı şeyler konuşabiliriz. Ama asıl hedef bu sene ligde kalıcı bir takım kurmak. Gelecek sene süper lige oynayan bunu hedef olarak belirleyen bir Boluspor takımının temellerini atmak. Asıl amacımız bu.”

“ALTYAPIDAKİ HOCALARIMIZLA SÜREKLİ İSTİŞARE İÇİNDEYİZ”

“Alttan gelen oyuncular kulüpler için çok önemli. O oyuncuların hem sahada Boluspor’a katkı yapması performans göstermesi ayrıca bunun gösterdiği performansın karşısında bunun maddi anlamda kulübe geri dönüşü transfer olması sebebiyle çok önemli. Altyapı olmadan kulüplerin ayakta kalması mümkün değil. Boluspor altyapı konusunda mevcut şartlar itibariyle güzel işler yapmaya çalışıyor. Belki bazı imkanlar kısıtlı özelikle saha şartları anlamında tesis şartları birçok takıma göre çok iyi ama saha şartları anlamında özellikle kış döneminde sıkıntılar yaşanabiliyor. Ama orada altyapıdaki hocalarımızla sürekli istişare içindeyiz. Onlarla sürekli sohbet ediyoruz. Altyapıdan sürekli oyuncuları A takıma antrenmanlara almaya çalışıyoruz. Onlarla ilgili bilgiler alıyoruz. Onları da gözetim altında tutmaya çalışıyoruz. Onlardan da mümkün olduğu kadar faydanalabilelim.”

Editör: TE Bilisim