TFF 1.Lig’in 25.haftasında Boluspor teknik direktörlük görevine getirilen Fırat Gül, Boluspor’un ligde kalmasında büyük pay sahibi oldu. Boluspor, Gül önderliğinde ligde çıktığı 10 maçta 15 puan toplayarak kümede kalmayı başardı.

Haber: Tuğra Gülen

Sezona Giray Bulak yönetiminde başlayan Boluspor; 4.haftadaki Altay mağlubiyetinin ardından Bulak ile yolları ayırıp, ligin 5.haftasındaki Ümraniyespor maçına Osman Özköylü yönetiminde çıkmıştı.

24.haftadaki Balıkesirspor beraberliği sonrası teknik direktör Osman Özköylü ile de yollar ayrılmıştı. Bu 24 haftalık süreçte Boluspor; 2 galibiyet, 12 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak 18 puanla 16.sırada bulunuyordu. 25.haftadan itibaren Fırat Gül önderliğinde Boluspor çıktığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 15 puan topladı ve 15.sırada ligi bitirerek kümede kalmayı başardı.

İlk 24 haftada 0,75 puan ortalaması tutturan Boluspor, Fırat Gül ile birlikte bu ortalamayı 1,5 puana çıkarttı. Boluspor’un ligin şampiyonu Hatayspor’a karşı aldığı 1-0’lık galibiyet ligde kalma yarışında kritik rol oynamıştı.

Editör: TE Bilisim