69. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreni Volkswagen Arena’da yapıldı. Görkemli gecede 2022 yılının en başarılı isimleri ödüllerini aldı. Erdoğan Demirören Büyük Ödülü'ne Türkiye Cimnastik Federasyonu layık görüldü. Ödülü ilimizin önemli spor adamlarından Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen aldı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Sporun Oscar gecesi 69. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu

Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan ve Gillette-Milliyet ortaklığında 8. kez düzenlenen “69. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni Volkswagen Arena’da yapıldı. Türkiye’nin farklı branşlarda spor tarihini yansıtması açısından büyük önem taşıyan Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu ödüllerine bu yıl tarihi bir katılım gerçekleşti.

1954 yılından bu yana okuyucularının oylarıyla belirlenen “Sporun En İyileri”nde, bu yıl 2022’nin en başarılı isimleri kürsüye çıktı. Muhteşem gecenin sunuculuğunu Başak Koç ve Ersin Düzen yaptı. Spor tutkunlarının yakın takip ettiği ve heyecanla beklediği bu görkemli törende Yılın Sporcusu, Yılın Antrenörü, Gillette Venüs Yılın Kadın Sporcusu, Yılın Futbolcusu, Yılın Takımı, Yılın Çıkış Yapan Sporcusu ve Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı olmak üzere toplam 7 kategorinin birincileri açıklanırken, ayrıca özel ödüller de sahiplerini buldu.

P&G ve Milliyet'in ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye'de spor alanındaki en prestijli ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Tayfun Demirören, Erdoğan Demirören, Cemal Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Türk futbolunun en önemli teknik adamlarından Mustafa Denizli, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma, eski A Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu katılım sağladı.

ERDOĞAN DEMİRÖREN BÜYÜK ÖDÜLÜ: TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU

Erdoğan Demirören Büyük Ödülü'ne Türkiye Cimnastik Federasyonu layık görüldü. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'e ödülü veren Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören, "Erdoğan Demirören Büyük Ödülü'nü vermek bu gece bize düştü. Kendisinin ne kadar sporsever, ne kadar spora destek vermeye çalıştığını hatırlayanlar bilir. Bu ödülü vermek çocukları ve torunları olarak bize bir onurdur" şeklinde konuştu.  

“BURADA SPOR YÖNETİCİSİ OLARAK ÖDÜL ALMANIN GURURUNU VE ONURUNU YAŞIYORUM”

Ödül töreninde söz alan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, cimnastik branşını 20 ilden 81 ile yaydıklarının altını çizerek; “Milliyet yılın sporcusu ödül törenleri sporcular ve spor ailesi adına çok önemli. Eski bir sporcu olarak 90’lı yıllarda burada birçok kez aday oldum, ödüller aldım. Bugün burada spor yöneticisi olarak ödül almanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bu madalyalardan ziyade eski bir cimnastikçi olarak ülkemin sadece 20 ilinden bugün 81 iline cimnastiği yayabildiğimiz için çok mutluyum. Bu sebepten dolayı başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere cimnastiğe destek veren, gönül veren, konuşan herkese şükranlarımızı arz ediyorum. Bu bir ekip olmanın başarısı. Sadece burada değil, bütün dünyada soruluyor, nasıl yapılıyor. Başta Bakanlığımız, Milli Olimpiyat Komitemiz olmak üzere bir sevda ve destek vermenin ürünü. O yüzden bir spor yöneticisi olarak Demirören ailesine de böyle bir ödülü bana layık gördükleri için şükranlarımı da arz ediyorum. Bu ödülü başta yönetim kurulumuz olmak üzere tüm cimnastik ailemiz adına alıyorum” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ