İYİ Parti milletvekili aday adayı olduğunu duyuran Suat Orhan, “Bolu’yu en iyi şekilde temsil etmeye, sorunları çözmeye hazırım. Emin olun çok çalışacağım. Gencim, Bolu’ya hizmet için çok heyecanlıyım. Bolu için varım” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi Meclis Üyeliği görevinden istifa eden Suat Orhan, İYİ Parti Bolu milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. İYİ Parti il başkanlığında düzenlenen toplantıda adaylığını duyuran Orhan, Bolu’nun sorunlarına dikkat çekti.

“YATIRIMCILARIN, YATIRIM YAPAMADIĞINI GÖRDÜK”

Sanayici esnafın mağdur durumda olduğunu aktaran Orhan, “2019 yerel seçimlerinden sonra 4 yıl boyunca meclis üyeliği yaptığım süreçte, meclis kürsüsünü en çok kullanan meclis üyelerinden birisiyim. ‘Bolu’nun geleceği turizm’ dedik, turizm alanlarından karayolları nedeniyle 4 yıldır yatırım yapılmadığını, yatırım bekleyen yatırımcıların yatırım yapamadığını gördük. Bolu’nun Ankara istikametinde bulunan TOKİ tarafından yapılan sanayi, sanayici esnaflarımıza satıldı. Yıllardır halen bitirilemedi, sanayici mağdur” dedi.

“MAZOTU 25 TL’DEN ALARAK; ÜRÜNÜ EKTİ”

Çiftçilerin maliyetlerindeki artışa dikkat çeken Orhan, “Köylüye gelince, köylünün elinden benimde yaylamın bulunduğu yaylaların bazıları yayla vasfında çıkarıldı. Köylünün yaylaları elinden alındı. Çiftçi bir kardeşiniz olarak söylüyorum, girdi maliyetlerinin yüksek olmasının sebebiyle çiftçi mazotu 5 TL’den alırken bu sene 25 TL’den alarak; ürünü ekti. Gübre, buğday, yem almakta zorlanırken, şimdi de 100 Bin TL’ye aldığı traktörün fiyatı 300-400 bin TL oldu. Ekipmana gelen yüzde 300 zamlardan sonra makine, ekipman, traktör bile almakta zorlanıyor. Çifti hayvanlarına bakamadığı için kesime gönderiyor. Bugün et ve süt ürünlerine gelen zamlar nedeniyle sanayici de zor durumda” ifadelerini kullandı.

“HİBELERDEN DİĞER İLLERE GÖRE BOLU ÇOK AZ YARARLANMAKTADIR”

Hızlı tren konusunda adımlar atacağını aktaran Orhan, “Devlet’in ve bakanlığın dağıtmış olduğu teşvik ve hibelerden diğer illere göre Bolu çok az yararlanmaktadır. Hızlı trenin Bolu’dan geçirilmesi, Bolu’nun hem turizmini hem de sanayisini geliştirecektir. Kısmet olup, milletvekili seçilirsem, bu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağım” diye konuştu.

“BOLU İÇİN DİYEREK, MİLLETVEKİLLİĞİNE TALİBİM”

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Bolu’nun sorunlarını dile getireceğini aktaran Orhan, “Boluspor’umza yıllardır modern bir stadyum yapılmadı. Stadyum kazanılması için girişimlerde bulunacağım. Bolu ve ilçelerinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Dosya hazırlayabilen, bakanlığa sunan ve Meclise önerge sunabilen milletin vekilleri İYİ Parti kadrolarından çıkacaktır. 28. dönem milletvekilliği sürecinde ülkeme ve memleketime daha iyi hizmet verebilmek için, her şey Bolu için diyerek, milletvekilliğine talibim. Bolu’yu en iyi şekilde temsil etmeye, sorunları çözmeye hazırım. Emin olun çok çalışacağım. Gencim, Bolu’ya hizmet için çok heyecanlıyım. Bolu için varım” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE