Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığına ilişkin, “Ben seçim sonucuna hesap birisi değilim. Zamanı gelince, adil bir yarış olursa, girmem gerektiğini düşünürsem girerim. Ama şu an aklımın köşesinden geçmiyor” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda, parlamenter sisteme geçişle birlikte, Kılıçdaroğlu’nun partisinden ayrılması ve genel başkanlık makamının boşalması öngörülüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da söz konusu duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

“ONLARIN VERECEĞİ KARAR”

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık konusunda vereceği kararın kesin olmadığını işaret ederek, “Parlamenter sisteme geri dönünceye kadar, liderler partinin başında kalacak mı kalmayacak mı, bunun cevabın ben bilmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun, ‘Bu son toplantım’ demesi benim dikkatimi çekti. Herhalde böyle bir tasarrufta bulunabilir algısı oluştu toplumda. Onların vereceği karar, benim vereceğim karar değil” dedi.

“GENEL BAŞKANI OLMAK KİM İSTEMEZ?”

Özcan, genel başkanlığa aday olup, olmayacağı konusunda ise net koşuşmasa da açık kapı bırakarak “Şimdiden de ben seçim sonucuna hesap birisi değilim. Zaten doğmamış çocuğa da don da biçilmez ama içinde büyüdüğüm partinin, genel başkanı olmak kim istemez? Hani, iddialı siyasiler arasında söylüyorum. Şartlar elverirse, Türkiye böyle bir şeye ‘Tamam’ derse, zamanı gelince. Adil bir yarış olursa, girmem gerektiğini düşünürsem girerim. Ama şu an için ne öyle bir düşüncem var, aklımın köşesinden bile geçmiyor” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERE ODAKLANABİLMİŞ DEĞİLİM”

Özcan, deprem ve depremzede vatandaşlara odaklanmış durumda olduğunu ifade ederek, “Ben depremzedelere odaklanmış durumdayım, yardımların koordinasyonuna. Henüz seçimlere odaklanabilmiş değilim. Şu anda geçici uzaklaştırma aldığım partinin kaç adayı olduğunu bile bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE