Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, birinci ve ikinci sıra milletvekilliğinin AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından kazanılacağını dile getirirken, üçüncü sıra milletvekilliği için, “Arzu Hanım’ın seçilme ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. Ya Sayın Ahmet Örnekbaş seçilecek ya İsmail Akgül seçilecek” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Köroğlu TV’de yayımlanan Seçim 2023’ün konuğu olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. Koroglugazetesi.com Haber Müdürü Oğuzhan Eke ve Bolu Takip Gazetesi Haber Müdürü Faruk Çidem’in sorularını yanıtlayan Başkan Özcan, milletvekilliği konusunda öngörüsünü paylaştı.

“SEÇİM HALA BANA GÖRE ÇOK NET DEĞİL”

Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun şansının Recep Tayyip Erdoğan’dan yüksek olduğunu ifade ederek, “Gerçekçi konuşuyorum, seçim hala bana göre çok net değil. Ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma ihtimalini, Erdoğan’dan daha yüksek görüyorum” dedi.

“DOLAYISIYLA İYİ PARTİ İLE BİZ AZERBAYCAN İLE TÜRKİYE GİBİYİZ”

İYİ Parti’nin saha çalışmalarında iyi gittiğini belirten Özcan, “Gelelim Bolu’daki tespitlerime. Ben sadece Cumhuriyet Halk Partisinin değil aynı zamanda İYİ Parti’nin de adayıydım. Dolayısıyla İYİ Parti ile biz Azerbaycan ile Türkiye gibiyiz. İki devlet tek millet. Baktığınızda hiçbir sorun yaşamdım İYİ Parti tabanıyla. Gayet de iyi gidiyorlar saha çalışmalarında” ifadelerini kullandı.

“İKİ KİŞİNİN MİLLETVEKİLLİĞİ HAYIRLI OLSUN”

CHP ve AK Parti’nin birinci ve ikinci sıra milletvekilliğini alacağını aktaran Özcan, “Bakın burada ‘Kim alınır, kırılır’ demeden gördüğüm şeyleri söyleyeceğim. İki kişinin milletvekilliği hayırlı olsun şimdiden. Yüksel Coşkunyürek, Türker Ateş. Üçüncü milletvekilliği için İYİ Parti ve MHP arasında kıyasıya bir mücadele görüyorum” diye konuştu.

“SEÇİLME İHTİMALİNİN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

AK Parti Milletvekili Arzu Aydın’ın tekrar seçilemeyeceğin aktaran Özcan, üçüncü sıra için, “Ben Arzu Hanım’ın seçilme ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. Ya Sayın Ahmet Örnekbaş seçilecek ya İsmail Akgül seçilecek. Şimdi Ahmet Abi’nin kendine göre avantajları var. Ahmet Abi yılların esnafı Bolu’da. Herkesin tanıdığı bir isim, sevilen de bir esnaf. İsmail Kardeşimiz genç, pırıl pırıl… Bolulu o da. Ahmet Abi Bolulu. İkisinin siyasi çizgilerinde bir kırılma olmamış geçmişte. Ben Boluluların, genel oylarla Türker ve Yüksel Bey’in gideceğini düşünüyorum ama Arzu Hanım yerine Ahmet Örnekbaş’ın veya İsmail Akgül arkadaşımızın seçileceğini öngörüyorum. Üçüncü milletvekilliği ortada. Bunun CHP’de almaya yakın değil AK Parti’de almaya yakın değil” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE