Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, zehirlenme şüphesinin yaşandığı Yuva köyünde yaptığı açıklamada, “Belediyemizin şehir suyu şebekesiyle bir alakası yok. Basit bir zehirlenme vakasına benzemiyor” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Merkez ilçesi, Yuva köyünde, içme suyundan kaynaklı olduğu düşünülen hastalıkla ilgili çalışmalar devam ediyor. Sağlık İl Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, hastalığın neden kaynaklandığını tespit etmek için çalışırken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Yuva köyünü ziyaret ederek, açıklama yaptı.

“KÖYÜN SUYU BOLU BELEDİYESİ TARAFINDAN VERİLMEMEKTEDİR”

Köyün su hattının, Bolu Belediyesine ait olmadığını ifade eden Özcan, “Burası belediyemize ait bir mahalle değil. Öncelikle onu söyleyeyim. Sayın Sağlık Bakanı’nın tweetinden sonra, ‘Bu salgın vakaları sudan kaynaklandı’ dedikten sonra sürekli bizi arıyorlar. Bu depo bize ait değil, buradaki yerleşim bölgesinin, buradaki köyün suyu Bolu Belediyesi tarafından verilmemektedir. Eğer sudan kaynaklandığı iddiası varsa, ulusal basından sürekli aradıkları için söylüyorum, bunun belediyemizin şehir suyu şebekesiyle bir alakası yok. Farlı bir kaynaktan geliyor. İl Özel İdaresi tarafından geçmişte yapılmış bir depo. Bu depodan da mahalle besleniyor” dedi.

“BASİT BİR ZEHİRLENME VAKASINA BENZEMİYOR”

Hastanede doktorlarla da görüştüğünü belirten Özcan, “hastaneye de gittim, ciddiye alınacak bir konu. Basit bir zehirlenme vakasına benzemiyor. Doktorların ifadesine, ısrarla şu söyleniyor, ‘Trombosit değerlerinde anormal şekilde artışlar, düşüşler oluyor.’ Yine böbrekler çalışmaz noktaya geliyor. Daha ziyade gördüğümüz şu, daha çok çocukların etkilendiği, kadınların ve yaşlıların etkilendiği görülüyor” ifadesini kullandı.

“NUMUNELERDEN HERHANGİ BİR SONUÇ ÇIKMAMIŞ”

Araştırmaların hâlâ devam ettiğini de aktaran Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“Bize gelen bilgilerden, Ankara’ya gönderilen numunelerden herhangi bir sonuç çıkmamış. Yani neden dolayı bu olay meydana gelmiş. Hâlâ da hastalar çeşitli hastanelere naklediliyor. Biraz önce de ambulans yine buradaydı. Allah beterinden korusun diyorum. İnşallah hastanede olanların bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilisim