Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başörtüsü kanun teklifine dair serzenişte bulunarak Bolu Belediyesinde böyle bir sorun olmadığını belirtti.

Haber: Ebru Buket Dönmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ile ilgili kanun teklifi siyaset gündemine bomba gibi düştü. Bazı milletvekilleri tarafından “gerek yoktu" yorumunu yapılırken, teklifin MYK ve Parti Meclisinde görüşülmeden Meclise sunulması da tartışmalara neden oldu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bunun üzerine Bolu Belediyesinde böyle bir sorun olmadığını söyleyerek “Halkın somut sorunları tartışmayı öneriyorum” dedi.

“HALKIN SOMUT SORUNLARI TARTIŞALIM”

Başkan Özcan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Ben bir Kamu Kuruluşu olan Bolu Belediye başkanıyım. Zaten benim Belediyem de ve başka Kamu Kurumlarında başörtüsü sorunu yok ki… Olmayan bir sorunu açmak yerine var olan açlık, yoksulluk, enflasyon, işsizlik, yüksek enerji maliyetleri gibi, halkın somut sorunları tartışmayı öneriyorum” ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bazı “yaralarının” olduğunu, bu yaraları kapatmanın ülkeyi “birleştireceğini, güçlendireceğini”  söyledi.  Ardından “bedeli ne olacaksa olsun yaraları kapatmaya ant içtim” diyerek, “kadınların inançlarını istismar ettiğiniz yeter. Göreceğiz kim samimi kim değil. Bu çağ dışı tartışma artık bitsin.” Sözlerine yer verdi.

Yasa teklifi ise üç maddeden oluşuyor:

-Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

-Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

-Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Editör: TE Bilisim