Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını, tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği web-tapu sistemini hayata geçirdi.

Ev sahiplerinin taşınmazlarını, tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği sistem hayata geçirildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya alınan “web-tapu” sistemi; dairelerin yükünü hafifletecek ve işlemlerde hızlanma sağlayacak. E-devlet kimlik doğrulama sistemiyle birlikte kullanılabilecek uygulamada, vatandaşlar taşınmazlarına ait bilgileri görüntüleyip, gerektiğinde karşı tarafın da görüntüleyebilmesi için yetki verebilecek. Tapu sahibi, devir işlemleri öncesinde başvurularını “web-tapu” aracılığı ile yaparak, müdürlüğe gitmeden işlem sürecini başlatabilecek.

Web-tapu’dan gelen başvurular, yetkili memura havale edilecek. Memur tarafından gerekli aşamalar tamamlandıktan sonra, işlemi gerçekleştirecek kişiye, tapu harcı, döner sermaye hizmet bedeli ve işlemin tamamlanması için imza tarihi ve saati, SMS olarak bildirilecek. Sistem sayesinde dolandırıcılık ve sahtecilik girişimleri de önlenecek. Tapu sahipleri, söz konusu sistem üzerinden yapacağı işlemlerin her aşamasında SMS ile bilgilendirilecek.

Editör: TE Bilisim