Cumhuriyet Halk Partisi Bolu birinci sıra Milletvekili Adayı Türker Ateş; “Birlik beraberlik içerisinde yolumuza bakacağız. Gayretimiz Bolu’ya hizmet. Güzel şeyler olacak. Umut ediyorum ki Bolu halkı bizim yanımızda olacak” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

CHP milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından Bolu’da listenin birinci sırasında yer alan Türker Ateş, sahaya indi. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine 30 gün kala yarış tüm hızıyla devam ederken, Milletvekili Adayları şehrin dört bir yanında vatandaşla buluşmaya devam ediyor, kendilerini ve partilerini anlatmayı sürdürüyor.

“SORUNLARI İLETEN DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETEN OLMAK İSTEDİM”

Bolu TSO Başkanlığı’ndan istifa ederek CHP'den aday adayı olan ve ardından CHP Bolu 1. sıra Milletvekili adayı gösterilen Türker Ateş, Köroğlu TV mikrofonlarına konuştu. Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı döneminde şirketlerin yaşadığı problemleri hükümete ileten değil çözüm üreten taraf olmak istediğini belirterek;  “4 dönemdir de Ticaret ve Sanayi Odasının yönetim kurulu başkanlığını yaptım. Bu dönemde hep şirketlerimizin problemlerini yukarıda çözüm üreten hükümete ilettik. Bazıların olumlu bazılarına olumsuz dönüş aldık. Bu noktada ‘sorunları ileten değil, çözüm üreten” bir yerde yer almak istiyordum karar vermem gerekiyordu” diye konuştu.

“BAHAR GELDİ FARKINDA DEĞİLSİNİZ”

Toplumda tüm kesimlerin sorunlarını çözmek adına gayret göstereceğini söyleyerek birlik ve beraberlik mesaj veren Ateş; “Artık halkımızın da problemlerini çözme noktasında çalışacağız. Sadece şirketler değil, çiftçimiz, öğretmenlerimiz, sağlıkçımız herkesin problemini çözeceğiz. Tüm mücadelemizi vereceğiz. Öncelikle 1. Sıra adayı olduk. Bu süreçte 21 tane arkadaşımız birbirinden değerli arkadaşlarımız oldu. Genel merkez teveccüh göstererek bizleri seçti. Bu süreçte hep beraber birlik beraberlik içerisinde yolumuza bakacağız. Çok kısa zamanda da çalışmalarımızın startını verdik. Bahar geldi farkında değilsiniz. Herkes farkına varacak. Umut ediyorum ki her şey güzel olacak.” İfadelerini kullandı

“TEMENNİMİZ 3-0 YAPMAK”

Türker Ateş, Bolu’da CHP’den 3 milletvekili çıkaracaklarına işaret ederek; “Bolu’da 3 tane milletvekili olacak. CHP’den 3 tane milletvekili adayıyız ve sonucun 3-0 olması temennimiz. Bunun için gayretimiz olacak. Sahadayız. İnanılmaz bir ilgi ve alaka var. Gerçekten bunu yapma kabiliyetimiz olacaktır muhtemelen. Çünkü halkın teveccühü bizim üzerimizde. Bizde sorunları bilen halkın içinden gelen kişiler olarak doğruları, birleştirici söylemleri, herkesi kucaklayacak söylemlerimizle kırmadan dökmeden bu süreci devam ettirmek istiyoruz. Yine takdir halkımızın. Niyetimiz 3 tane milletvekili. Diğer partide ki arkadaşlarımızda birbirinden değerli arkadaşlar. Bolu için çalışacaklar ama şunu söyleyeyim tarihi bir oy alacağımızı düşünüyorum.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN, ÇİFTÇİMİZİN, SANAYİCİMİZİN SORUNU ÇOK”

Türkiye’yi kucaklayan bir politika yürüteceklerini de ifade eden Ateş; “Her kesimin ayrı ve kendi konusunda beklentisi var. Bunu genellemek mümkün değil. Üniversite öğrencilerimizin, Çiftçimizin, sanayicimizin sorunu çok.  Yani hepsini ayrı ayrı dinlemek lazım. Bireyselde sorunlar var. Ben çözüm odaklı çalışan biriyim. Ama yapamayacağım bir şeyinde altına imzamı atmam. Sağlıklı gitmek, doğru siyaset yapmak istiyorum. Açıkça söylemek gerekirse bütünleştirici, birleştirici içerisinde hep sevgi sözü olan birbirimizi içerisinde hep sevgi sözü olan birbirimizi kırmadan dökmeden sağlıklı bir şekilde Bolu’yu kucaklayan Türkiye’yi kucaklayan bir politika ile gitmemiz gerekmektedir. Ama sorunlar büyük olduğu için bu sorunları da çözmek adına da var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“BOLU HALKI YANIMIZDA OLACAKTIR”

Bolu’yu tanıyan biri olarak önemli işlere imza atacaklarını dile getiren Türker Ateş; “Ankara’ya gidersek eğer arkadaşlarımızla birlikte millet ittifakı başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu seçildiği zaman hakikaten çok önemli işler yapacağız. Biz bir ekibiz. İttifak olarak ta birlikte çalışıyoruz. Gayretimiz Bolu’ya hizmet. Çok güzel güzel bir memleketimiz var. Bolu’yu tanıyan biriyim. Siyasi görüş yapmadım biliyorsunuz. Odada hiçbir zaman siyasi bir propaganda yapmadık. Biz CHP milletvekili adayıyız ama sonuçta bolu halkının oyuna talibiz. Süreci takip edin görün çok güzel şeyler olacak. Umut ediyorum ki bolu halkı bizim yanımızda olacak”  ifadelerini kullandı.

“GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ”

Ateş son olarak, partisiyle koordineli çalıştığını aktararak; “Biz il başkanımızla koordineli çalışıyoruz. Şuan ki program netlik kazanmadı. İl başkanımızın koordinesi ile birlikte seçim çalışmasına devam ediyoruz.  İttifaktaki partilerimizle birlikte bir koordinasyon içerisindeyiz. Süreci takip edelim onlarla alakalı bir şey söylemem mümkün değil. Çok kısa bir süre var. Çok dar bir zamanda yapıldı. Gelmelerini isterim, destek vermelerini isterim. 81 ilden buraya gelme ihtimali var mı bilmiyorum. Ama bu boşluğu doldurmak için gayretle çalışacağız.” diye konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE