Bolu’da tarımsal faaliyet gösteren şahıs ve işletmelere destek amacıyla yapılacak olan 5,7 Milyon liralık ödeme, hesaplara aktarılmaya başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığının insan odaklı çalışma prensibine paralel olarak üreticilerin maliyetlerine katkı sağlamak ve üretimde sürdürülebilirliğin temini adına yaptığı destek ödemeleri devam ediyor.

Bu kapsamda 2022 yılı Anaç Koyun-Keçi, Sürü Büyütme ve Yenileme, Arıcılık desteği ve Tiftik Keçisi İlave Destek ödemesi için Bolu üreticisine 5 Milyon 700 Bin lira destek ödemesi 24 Mart’tan itibariyle hesaplara yatırıldı.

“ÜRETİM VE ÜRETENİN YANINDAYIZ”

Başlayan destek ödemeleri hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, üretimin sürdürülebilirliğinin temini açısından üreticinin yanında yer alarak desteklere devam edeceklerini belirterek, "Üretim ve üretenin yanında yer alarak, gıda arzının devamlılığı dünyada stratejik öneme haiz olmuştur. Bakanlığımız üretim ve üretici odaklı desteklemeleri ile üretimin sürdürülebilirliğinin temini açısından üreticisinin yanında yer alarak desteklemeye devam etmektedir. Bu kapsamda bakanlığımız 24 Mart itibari ile üreticilerimizin hesaplarına hak edişlerini yatırmaya başlamıştır. 24 Mart itibari ile başlayan destekler aşağıda yer almaktadır. Anaç Koyun-Keçi Desteklemesi kapsamında; 797 üreticimizin 71.378 anaç koyun-keçisi için 3 Milyon 568 Bin TL, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği kapsamında; 313 üreticimizin 7317 hayvanı için 1 Milyon 463 Bin TL, Arıcılık Desteği kapsamında; 491 üreticimizin 22.300 kovanı için 610 Bin TL, Tiftik Keçisi İlave Destek Ödemesi kapsamında; 60 üreticimize 45 Bin TL olmak üzere toplamda 5 Milyon 693 Bin TL destek ödemesi Üreten Bolu'muza hayırlı bereketli olsun. Anaç Koyun-Keçi ile Sürü Büyütme ve Yenileme Destekleri TC son Hane; 6-8 olanlar için 24 Mart saat 18.00'dan sonra, 0-2-4 olanlar için 31 Mart saat 18.00'dan sonra olmakla birlikte diğer destek ödemelerinin tamamı 24 Mart Saat 18.00'dan sonra tek parça olarak ödenecektir. Üreten Bolu'muzun üreten çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun" diye konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK