Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında her iki sınavdan da ilimizden 120 sorudan 120'sini yaparak Türkiye 1'nciliğini paylaşan 6 öğrenci ile bir araya gelerek başarılı öğrencilere hediyeler verdi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, makamında kabul ettiği öğrencileri tek tek tebrik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve başarılı öğrencilerin okul müdürlerinin yer aldığı ziyarette ilk olarak Vali Baruş, öğrencilerin bu başarıyı nasıl yakaladıklarını sordu. Öğrencilere, “Her gün geç saatlere kadar ders mi çalıştınız yoksa planlı bir şekilde mi çalıştınız? Başarılarınızı neye borçlusunuz?” gibi sorular yöneltirken, ayrıca öğrencilere hangi liseyi ve ileride hangi mesleği tercih etmek istediklerini sordu.

Vali Baruş ile öğrenciler arasında eğlenceli bir sohbet geçerken, okul müdürleriyle de okulları, öğrencileri ve sınavlar ile ilgili görüş alış verişinde de bulunuldu.

“UMARIM BAŞARILARINIZ DEVAM EDER”

Her iki sınavda da 120’de 120 net yapan öğrencileri tebrik eden ve bunun gerçekten çok büyük bir başarı olduğunu belirten Vali Baruş, “2016-2017 eğitim öğretim yılında İlimiz merkez ve ilçelerimizde TEOG sınavına 3424 öğrenci girdi. Bu öğrencilerimizden 1.TEOG sınavında 110 ve üzeri soruyu net yapan 349 öğrenci, 120 net yapan 8 öğrencimiz var. 2.TEOG sınavında ise 110 ve üzeri soruyu net yapan 740 öğrenci, 120 net yapan 63 öğrencimiz var. Her iki sınavda da 120 net yapan 6 öğrencimiz var. Sizleri, ailelerinizi ve öğretmenlerinizi tebrik ediyorum. İnşallah başarılarınız devam eder. Bir öğrencinin başarısında planlı çalışma, öğretmen ve aile faktörü önde geliyor. Bundan sonra devam edeceğiniz okulları da dikkatli seçin. Artık ortaokul bitti ve lise bambaşka bir yer. Sizin gideceğiniz okulda da herkes sizin gibi sınavlarında başarılı olmuş öğrenciler olacak. Gittiğiniz okulda başarı yine sizin çalışmanıza, çabanıza bağlı olacak. İleriki hayatta da farkınızı belirleyecek olan gittiğiniz okuldan ziyade planlı çalışmanız olacak. Daha iyi okullara gittiğinizde rekabetiniz daha farklı olacak. Şu anda siz bulunduğunuz okullarda başarıya alıştığınız için sizinle aynı derecede başarılı insanların yanına gittiğinizde bu sefer şimdiki kadar ön plana çıkamayacağınızdan karamsarlığa girme ihtimaliniz de var. Bunun için planlı çalışmayı bırakmayın. Çalışırken de sosyal etkinliklere katılmayı ihmal etmeyin. Sizleri yeniden tebrik ediyorum. İl olarak da Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Türkiye ortalaması 438 puan civarında iken Bolu ortalaması 470 puan ortalamasında. Umarım ileriki yıllarda da bu Bolu’nun başarısı devam eder” dedi.

Daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş, her iki TEOG sınavında da ilimizden 120 sorudan 120'sini yaparak Türkiye 1'nciliğini paylaşan 6 öğrenciyi, tek tek kutlayarak öğrencilere başarılarının devamını diledi ve hediyelerini verdi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER VE OKULLARI

Sudenaz Yazıcı: 100. Yıl Ortaokulu

Ayşe Şeyda Altıntaş: 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu

Nazmiye Işık Tütüncü: Sakarya Ortaokulu

Alperen Akdemir: Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Nagehan Dilara Öztürk: Hacı Bayram Veli İmam Hatip Ortaokulu

Ege Turan: Özel Gürtan Ortaokulu

Editör: TE Bilisim