SGK Haftası kapsamında yazılı bir açıklama yapan Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları için taleplerini sıraladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, 13-19 Mayıs SGK Haftasını kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının sorunlarına dikkat çektiği bir mesaj yayımladı. “Sosyal Güvenlik Kurumu Çalışanlarının sorunları en kısa zamanda çözüme kavuşturulmalı” başlığıyla kamuoyuna sunulan metinde, Türk Büro-Sen olarak çalışanlar için arzu edilen iyileştirmeler tek tek sıralandı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“ÇALIŞANLARIN TALEPLERİ NETTİR”

“17 Nisan 2021 tarihinde yapılan Sosyal güvenlik Kurumu ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında üç yıllık imzalanan promosyon anlaşmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen, memurlarımızın yüksek enflasyon altında ezilmesi nedeniyle, banka promosyonu ödemelerinin güncellenmesine yönelik talepleri içeren ve ülkemizin dört bir yanından gönderilen dilekçeler Türk Büro-Sen Genel Merkezi tarafından Kurum Başkanlığına sunulacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının bu konudaki talepleri nettir. Kurum ve ilgili banka promosyon konusunda daha fazla sosyal güvenlik çalışanları da mağdur etmemelidir. Aksi takdirde sosyal güvenlik çalışanları olarak ilgili banka ile yol arkadaşlığının sonlandırılması yoluna gidilecektir.”

“BİR SOSYAL GÜVENLİK ÇALIŞANINA 2 BİN 900 VATANDAŞ DÜŞÜYOR”

“86 milyon insanımıza 81 il müdürlüğümüz ve 558 merkez müdürlüğümüz de 30 bin çalışanıyla, milletimizin doğumundan vefatına kadar hizmet vermekte olduğu unutulmamalıdır. Personel sayısına bakıldığında bir sosyal güvenlik çalışanına yaklaşık 2 bin 900 vatandaşımızın düştüğü görülmektedir. Bu çerçeveden bakıldığında, personel yetersizliğinin de had safhaya ulaştığı görülecektir. Kurum çalışanlarımızın bu kadar iş yükü altında ezildiği bir dönemde özlük hakları mali hakları toplu sözleşme masalarında maalesef çözüme kavuşturulamamıştır. Dün toplu sözleşme masasında eylem kararı alamayanların bugün eylem kararı almaları bu itibarla manidardır.”

“SGK ÇALIŞANLARI NEYİN NE OLDUĞUNU BİLMEKTEDİR”

“Oysa sözleşme masasında 5 + 7 maaş artışına imza atanlar henüz toplu sözleşme hükümleri yürürlüğe girmeden 2022 yılının Ocak ayındaki enflasyon farkıyla yüzleşmek zorunda kalmıştır. Diğer taraftan 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile ikramiyeleri, mesai ücretleri ve havuz paraları gibi mali hakları elinden alınan çalışanlarımız için eylem kararı alamayanların yine bugün tiyatro oynamaya kalktıkları görülmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları neyin ne olduğunu bilmektedir ve dahi görmektedir.”

İSTEKLER TEK TEK SIRALANDI

“Bu itibarla tatlı su sendikacılarına SGK çalışanlarının bir daha pirim vermeyecekleri de aşikârdır. Bizler Türk Büro Sen olarak enflasyon farklarının toplu sözleşme sürecinden önce olduğu gibi toplu görüşmeler dönemindeki gibi aylık olarak ödenmesini ve toplu sözleşmelerin yıllık olarak yapılmasını talep ediyoruz. Yine bizler 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesini talep ediyoruz. Türk Büro Sen olarak sözleşmelilerin bir an önce kadroya geçirilmesini, hak ettikleri tarihten itibaren dört ay geçtiği halde asaletleri tasdik edilmeyen sosyal güvenlik çalışanlarının asaletlerinin de derhal tasdik edilmesini talep ediyoruz. Ve yine bizler bugün kamuya alımlarda mülakatın kaldırılmasını talep ediyoruz

Ayrıca, refah payının bir an önce kamu çalışanlarına verilmesini de talep ediyoruz.”

“SGK HAFTASINI KUTLUYORUM”

“Bu kapsamda Türk Büro Sen olarak biz, ‘Dik başın, tok karının, mutlu yarının’  mücadelesini verdiğimizi tekrar buradan haykırıyoruz. Sosyal Güvenlik  Kurumu çalışanları şunu iyi bilmelidirler ki kendilerini yok sayan, hiçbir zaman gerçek anlamda eylem yapabilme özgürlüğünü kendinde bulmayanların Ağustos böceği misali bugün sahte eylem ve tiyatro propagandalarını katılmayacaklarını düşünüyoruz. Bu vesileyle biz Türk Büro Sen olarak sosyal güvenlik çalışanlarımızın dün de bugün de ve yarın da yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının yalnız olmadığını Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro Sen’in her hal ve şartta yanlarında olduğunu kararlı bir şekilde tekraren ifade ediyor ve Tüm Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarımızın 13-19 Mayıs SGK Haftasını kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim